Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Νεολαία ΔΗ.Σ.Ω


Mια πρωτοβουλία για το αύριο

Σε μια εποχή όπου οι λέξεις παιδεία, δικαιοσύνη, υγεία, κοινωνική αλληλεγγύη, εργασία έχουν αλλοιωθεί ως προς το νόημά τους για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, σε μια εποχή που ο Έλληνας πολίτης έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα της χώρας και τους εκπροσώπους ιδίως από την στιγμή της παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στο ΔΝΤ και τους ανθρώπους του στη χώρα μας , όπου όποιος διαφωνεί χαρακτηρίζεται «εχθρός της πατρίδας», εμείς αρνούμαστε να συμβιβαστούμε.
Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την ημιμάθεια που μας επιβάλλουν, την ανεργία που μας επιφυλάσσουν, την εργασία χωρίς δικαιώματα και χωρίς αξιοπρεπείς μισθούς που μας προτείνουν. Αρνούμαστε να γίνουμε η «χαμένη γενιά» χωρίς μέλλον και χωρίς οράματα, αρνούμαστε να μας εγκλωβίσουν στο MATRIX των MME και δεν θυσιάζουμε τα όνειρά μας στις ψευδαισθήσεις των «ναρκωτικών» που μας διοχετεύουν καθημερινά οι ονειροκάπηλοι ενός χρεοκοπημένου συστήματος
Βλέπουμε μπροστά το μεγάλο σταυροδρόμι. Από τη μία ο μονόδρομος του συστήματος που υπόσχεται την επίπλαστη ευτυχία εάν σκύψουμε το κεφάλι και αποδεχτούμε μοιρολατρικά να ακολουθήσουμε τις εντολές ως καλοί στρατιώτες και πάντα για το καλό μας. Από την άλλη ο δρόμος του αγώνα, της συμμετοχής, της δικής μας απόφασης για το πώς θα διαμορφώσουμε την ζωή μας, για το πώς εμείς θα αποφασίσουμε χωρίς τοποτηρητές και χωρίς «σοφούς» καθοδηγητές.  
Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΩΡΑΙΟ ΔΡΟΜΟ
Είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων με διαφορετικές απόψεις άλλα με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη για τον τόπο που μεγαλώσαμε και ζούμε. Ξεκινάμε στον νεοσύστατο δήμο μας, μια οργάνωση νεολαίας που έχει πολιτικές θέσεις, έχει ιδεολογία άλλα δεν έχει κομματική σκέπη ούτε την αναζητά, που είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ.
Βασικός μας στόχος είναι με την δράση μας να αφυπνίσουμε από τον λήθαργο την τοπική μας κοινωνία, να ακουστεί η φωνή μας, να είμαστε παρόντες και μπροστάρηδες σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα, να συμμετέχουμε στις αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία του Δήμου μας.
Με την δράση μας και τη συμμετοχή μας  θα αποδείξουμε ότι η σημερινή νεολαία είναι ικανή για τα πάντα, ότι ξέρουμε τι θέλουμε και θα παλέψουμε προκειμένου να διαμορφώσουμε τον τόπο μας, ώστε να είμαστε όλοι περήφανοι μένοντας εδώ και να μην ψάχνουμε άλλους τρόπους και άλλους τόπους όπου οι ανάγκες μας θα καλύπτονται καλύτερα.
Καλούμε όλους τους νέους του νέου Δήμου Ωρωπού να συμμετέχουν μαζί μας στην νέα πορεία του Δήμου μας προκειμένου να αποφασίσουμε και εμείς για το μέλλον μας.    




                                                                       Γραφείο Νεολαίας
                                                                                                ΔΗ.Σ.Ω

2 σχόλια:

  1. Τι είπε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών στην εκδήλωση των πανεπιστημιακών.

    Στην ιστορική πλέον εκδήλωση του πνευματικού κόσμου της χώρας, που έγινε στις 12-4-2011 στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, μπορεί να έγιναν ευρύτερα γνωστές οι ομιλίες των καθηγητών κ.κ. Κασιμάτη και Μπέη, αλλά στην εκδήλωση αυτή μίλησαν και πολλοί άλλοι πνευματικοί άνδρες, των οποίων τις ομιλίες θα σας παρουσιάζουμε από αυτό εδώ το blog.

    Πρώτος λοιπόν στη σειρά, μίλησε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Ομότιμος καθηγητής του Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και εξαίρετος δάσκαλός μας, κ. Απόστολος Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για αναγκαίες Συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες προτάσεις έγιναν αποδεκτές με ενθουσιασμό από το κοινό που παρακολουθούσε την ομιλία.

    Θα σας μεταφέρουμε εδώ τηλεγραφικά τις προτάσεις αυτές, όπως μπορέσαμε να τις κρατήσουμε σε σημειώσεις μας. Η συνήθεια του φοιτητή βλέπετε.

    Οι Προτάσεις αυτές για ένα νέο Σύνταγμα, είναι περιληπτικά οι εξής:

    1) Ένα λιτό Σύνταγμα με σταθερές τετραετίες.

    2) Τα κόμματα να λειτουργούν με συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοκρατική οργάνωση και οικονομική διαφάνεια, τόσο…. σε ότι αφορά την κρατική χρηματοδότηση, όσο και την ιδιωτική.

    3) Άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, με επαναφορά σημαντικών αρμοδιοτήτων στα χέρια του.

    4) Επίκεντρο του Συντάγματος θα πρέπει να είναι ο πολίτης.

    5) Συνταγματική κατοχύρωση κοινωνικού κράτους ασφάλειας και πρόνοιας.

    6) Συνταγματικά κατοχυρωμένο σταθερό αναπτυξιακό και φορολογικό καθεστώς.

    7) Κατοχύρωση ισχυρής δημόσιας διοίκησης.

    Παράλληλη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

    9) Διοικητική αυτοτέλεια των κρατικών πανεπιστημίων, απελευθέρωση από τα κομματικά δεσμά και απόσυρση των κομματικών νεολαιών από τα πανεπιστήμια.

    10) Σταθερό εκλογικό σύστημα με περιορισμό της δουλείας του σταυρού και τακτική αναβάθμιση των ικανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 11) Το κλειστό επάγγελμα του πολιτικού θα πρέπει να ανοίξει στο λαό για την άνοδο ικανών πολιτών.

    12) Δικαστική ανεξαρτησία για να πάψει η ωμή κυβερνητική παρέμβαση.

    Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η πολιτική εξουσία είναι περαστική, ενώ η νομιμότητα θα πρέπει να είναι μόνιμη».

    13) Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου για τον έλεγχο της συνταγματικότητας των νόμων.

    Εμείς σας πληροφορούμε ότι κάτι τέτοιο, ούτε που θέλει να το ακούει το πολιτικοοικονομικό καθεστώς, γιατί απλούστατα μετά δεν θα μπορεί να αυθαιρετεί. Οι απλοί πολίτες δεν μπορούν να διανοηθούν την τεράστια σημασία του. Για παράδειγμα, μπορεί να μην έγινε δημοψήφισμα για το μνημόνιο, αλλά ο σχετικός νόμος, που ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγα, θα ακυρωνόταν από το Συνταγματικό Δικαστήριο ως αντισυνταγματικός. Το ίδιο θα συνέβαινε με την πρόσφατη αντισυνταγματική τροποποίηση του ΚΟΚ, που στόχο έχει να κτυπηθεί το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» και λοιπές αυθαιρεσίες. Αντιληφθήκατε ελπίζουμε τώρα, γιατί δεν το θέλει το πολιτικοοικονομικό καθεστώς;;;

    14) Να πάψει να διορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης από το κόμμα.

    15) Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και της συνταγματικής προστασίας των υπουργών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτές είναι ρυθμίσεις συντεχνιακού χαρακτήρα που αποσκοπούν στην προστασία της συντεχνίας των πολιτικών.

    Αυτά είναι μερικά από όσα είπε ο επικεφαλής της πνευματικής ηγεσίας της χώρας, δηλαδή ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Απόστολος Γεωργιάδης.

    Όμως όλα αυτά και πολλά άλλα που ειπώθηκαν εκεί, θα μείνουν μόνο στα χαρτιά, αν εμείς ο απλός λαός δεν πάρουμε συγκεκριμένη θέση, είτε υπέρ είτε κατά και δεν σηκωθούμε επιτέλους από τον καναπέ, όπου μας αποχαύνωσε η προπαγάνδα του καθεστώτος.

    Είδατε εσείς, κανένα ΜΜΕ να προβάλει αυτές τις απόψεις (πλην του τηλεοπτικού σταθμού ΚΟΝΤΡΑ, για να μην κατηγορηθούμε);;

    Από εκεί να καταλάβετε, πόσο μας υπολογίζει και πως μας συμπεριφέρεται το ισχύον τυραννικό καθεστώς της χώρας όταν, χρησιμοποιώντας τζάμπα συχνότητες ιδιοκτησίας του λαού, στερεί από τον ίδιο το λαό τη δυνατότητα της ελεύθερης πληροφόρησης των νέων ιδεών.
    Δεν υπολογίζει, όχι μόνο εμάς τους απλούς πολίτες, αλλά ούτε και την ίδια την πνευματική ηγεσία της χώρας.

    Γι’ αυτό και έχουμε καταλήξει εδώ που καταλήξαμε και μας περιμένουν ακόμα χειρότερα, προκειμένου να συντηρήσουμε με την εξαθλίωσή μας αυτό το καθεστώς.



    Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.com/2011 ... t_779.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή