Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ας τελειώνουμε με τους υποκριτές και τα κροκοδείλια δάκρυά τους!!!

Με έκπληξη πληροφορούμαι τις αντιδράσεις που προκάλεσε η κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή με την οποία τρεις Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής ζητούν να ανασταλεί η διαδικασία κατεδάφισης κατοικιών μέχρι τουλάχιστον να οριστικοποιηθούν οι δασικοί χάρτες της χώρας. Η έκπληξή μου πολλαπλασιάζεται όταν διαπιστώνω ότι οι διαμαρτυρόμενοι όψιμοι «προστάτες» του περιβάλλοντος σε άλλες τοποθετήσεις τους διατυμπανίζουν τις πολιτικές τους προθέσεις να υπερασπιστούν με κάθε μέσο και τρόπο τις πρώτες και μοναδικές κατοικίες των Ελλήνων από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις... Ενημερώνω λοιπόν τον κάθε ενδιαφερόμενο ή μη ότι:

1. Στην Περιφέρεια Αττικής υπάρχουν δεκάδες οικισμοί που έχουν οικοδομηθεί εδώ και δεκαετίες σε περιοχές που μόνο τα δασαρχεία θεωρούν δάση ακόμα και αν αποτελούσαν για πάνω από 100 χρόνια γη γεωργικών εκμεταλλεύσεων

2. Οι περιοχές αυτές δεν επιλέχτηκαν από τους ανθρώπους που ανέγειραν τις μοναδικές και κύριες κατοικίες τους αλλά υποδείχτηκαν με διάφορους τρόπους από το ελληνικό κράτος σε περιόδους έντονου οικιστικού προβλήματος στην Αθήνα και έκτοτε το ίδιο το ελληνικό κράτος διατηρεί σε ιδιότυπη ομηρία χιλιάδες συμπολίτες μας παρά το ότι απαιτεί και εισπράττει φορολογικά έσοδα χωρίς όμως να κάνει οιαδήποτε ενέργεια για να δοθούν δίκαιες λύσεις

3. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι το γεγονός ότι η οριστικοποίηση των δασικών χαρτών για την Αττική εκκρεμεί από το 1998 με αποτέλεσμα να δημιουργεί αμφιβολίες για το αν τελικά οι οικισμοί και τα σπίτια που πρόκειται να κατεδαφιστούν θα θεωρούνται δασική περιοχή, γεγονός που επιτρέπει τη δραστηριοποίηση επιτήδειων που προσπαθούν με ελάχιστο αντίτιμο να αποκτήσουν εκτάσεις και οικίες φτωχών συμπολιτών μας!!

4. Με την τροπολογία που καταθέσαμε δεν αιτούμαστε τη νομιμοποίηση των κατοικιών που ανεγέρθηκαν σε δασικές περιοχές όπως παραπλανητικά και ψευδώς ισχυρίζονται κάποιοι, αλλά αντίθετα αιτούμαστε να οριστικοποιηθούν επιτέλους οι δασικοί χάρτες και κατόπιν εάν βρίσκονται οικίες και κτίσματα σε δασικές περιοχές να εκτελεστούν οι αποφάσεις της δικαιοσύνης!!! Αντί λοιπόν οι λαύροι «θεματοφύλακες» του περιβάλλοντος να πάρουν τις μπουλντόζες και να αρχίσουν να κατεδαφίζουν σπίτια ας προστρέξουν μαζί μας να κυρωθούν επιτέλους οι δασικοί χάρτες, μπας και τελειώσει αυτό το αίσχος της ομηρίας και της ψηφοθηρίας από την πίσω πόρτα διάφορων πολιτικών «λεόντων» που άλλα λένε στα κανάλια και άλλα λένε όταν επισκέπτονται τις γειτονιές της Αττικής.


Ενημερώνω τέλος για πολλοστή φορά ότι η αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος και των δασών μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την συνδρομή της κοινωνίας, συνδρομή που μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν οι όποιες αποφάσεις εδράζονται στην πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί με ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων και όχι με αποφάσεις που θα ξεσπιτώνουν τους συμπολίτες μας παραγνωρίζοντας τα οικιστικά δεδομένα της Αττικής. Η υποκρισία ορισμένων «αρμοδίων ταγών» δεν πρόκειται να μας κάνει να σωπάσουμε τη στιγμή που χιλιάδες συμπολίτες μας κινδυνεύουν να απολέσουν την μοναδική τους κατοικία κάτω από μπουλντόζες τις οποίες είναι έτοιμοι να στείλουν, χωρίς την ύπαρξη των δασικών χαρτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου