Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Μένει αφύλακτο το Καπανδρίτι; Κλείνει το Αστυνομικό τμήμα του;

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ.
1950
Ημερομ.Κατάθεσης
22.04.15




ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης



Κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από κύκλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από  δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου ότι  πρόκειται να μπει λουκέτο στο ιστορικό και με πολλά χρόνια λειτουργίας, Α.Τ Καπανδριτίου και να υπάρξει για όλον τον Δήμο Ωρωπού ένα Α.Τ στην παραλία. Διαβάζουμε ότι σκοπός αυτής της αναδιάρθρωσης είναι να δημιουργηθούν Αστυνομικά Τμήματα με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα, προκειμένου να έχουν άμεση αντίδραση στα περιστατικά της περιφέρειας τους και κυρίως 24ώρες το 24ώρο αστυνομικούς που θα είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στα αιτήματα των πολιτών.
Όπως αντιλαμβάνεστε κε Υπουργέ η κατάργηση του αστυνομικού τμήματος Καπανδριτίου γεμίζει ανασφάλεια τους κατοίκους της περιοχής. Όλο αυτό το διάστημα ακούμε ότι είναι στις προθέσεις σας να επαναφέρεται τον «αστυνομικό της γειτονιάς» με σκοπό ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής και με αυτή σας την κίνηση πράττετε ακριβώς το αντίθετο. Η περιοχή του Καπανδριτίου θα μείνει «ανοχύρωτη» σε μια δύσκολη χρονική στιγμή και θα δεχτεί τεράστιο πλήγμα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που η τουριστική κίνηση είναι μεγάλη. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι η συνολική έκταση του Δήμου Ωρωπού είναι πολύ μεγάλη και με την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Καπανδριτίου, δεν θα μπορεί να προστατευτεί η περιοχή, το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό θα καταπονείται πέραν του εφικτού, δεν θα μπορεί να παραχθεί ουσιαστικό έργο και όλο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερα προβλήματα. Πίστη όλων μας είναι ότι η αστυνομία πρέπει να βρίσκεται κοντά στον πολίτη και να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, ειδικά σήμερα που η χώρα μας γίνεται αποδέκτης ενός τεράστιου κύματος μετανάστευσης που σίγουρα θα επιβαρύνει και την ασφάλεια των πολιτών. Δυστυχώς αυτό δεν θα εφαρμόζεται πλέον αποτελεσματικά στον Δήμο Ωρωπού.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:


Είναι αληθή τα δημοσιεύματα που σας εμφανίζουν να βάζετε λουκέτο στο Α.Τ Καπανδριτίου; Το προβλέπει κάποια νέα «κρυφή» μνημονιακή απαίτηση; Aν ναι ποιος ο σχεδιασμός σας και με ποιον τρόπο θα αποκαταστήσετε το αίσθημα ανασφάλειας που θα δημιουργηθεί στους κατοίκους της Καπανδριτίου; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου