Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

2η Προσυνεδριακή Συνάντηση ΔΗΣΩ στον Κάλαμο (10-01-2011)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Προσυνεδριακή Συνάντηση της Δημοτικής Παράταξης «ΔΗ.Σ.Ω.» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Καλάμου. Συμμετείχαν πάρα πολλά στελέχη της Παράταξης καθώς και φίλοι εκδηλώνοντας έτσι το ενδιαφέρον τους και την επιθυμία συμμετοχής τους στην πρωτόγνωρη πορεία για τα δεδομένα του τόπου μας, που χαράσσει η παράταξή μας. Ο επικεφαλής της παράταξης, Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, απευθυνόμενος στα μέλη και τους φίλους της «ΔΗ.Σ.Ω.», αφού ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους τους παρευρισκόμενους, τόνισε ότι η συμμετοχή του κόσμου σε αυτό το νέο εγχείρημα αποδεικνύει την θέληση όλων να δημιουργηθεί κάτι νέο στο Δήμο του Ωρωπού και να εργαστούμε όλοι μαζί για την διαμόρφωση του μέλλοντος μας. Η «ΔΗ.Σ.Ω.» τηρώντας τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις, προχωρά στην πραγματοποίηση Ιδρυτικού Συνεδρίου τον Μάρτιο του 2011, προκειμένου να υπάρξει μια δομή ικανή να εργαστεί για τον Δήμο και τους κατοίκους του. Μέσα από αυτή την διαδικασία θα δημιουργηθούν τα όργανα και οι ομάδες εργασίας προκειμένου οι παρεμβάσεις της παράταξης να είναι τεκμηριωμένες, οι θέσεις της να αναπτύσσονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και όλοι όσοι το επιθυμούν να μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα στην διαμόρφωση των προτάσεων και την ιεράρχηση των επιδιώξεων για τον Δήμο. Ήρθε ο καιρός να τελειώσουμε με τα απολίτικα, αρχηγικά, εγωπαθή και μίζερα σχήματα που δημιουργούνται προεκλογικά με πομπώδεις εξαγγελίες για να εξελιχθούν μετεκλογικά σε παρέες των επίδοξων αρχηγών.
Η προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε έναν Δήμο πρότυπο ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης δεν σταματά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, αλλά αντίθετα τώρα επί της ουσίας ξεκινά, καθώς τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο είναι πολλά και έχουμε την ευθύνη απέναντι σε όσους μας εμπιστεύτηκαν αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας να εργαστούμε δημιουργικά και χωρίς μικροεγωισμούς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες που διαμορφώνονται στην χώρα μας ο Δήμος πρέπει να εργαστεί για την λειτουργία των κοινωνικών δομών καθώς οι πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού θα έχουν όλο και μεγαλύτερη ανάγκη των κοινωνικών υπηρεσιών.

Η «ΔΗ.Σ.Ω.» ήταν η μόνη παράταξη που κατέθεσε ένα πλήρες και ρεαλιστικό πρόγραμμα για το νέο Δήμο μέσα στις σημερινές δύσκολες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες. Στηριζόμενοι σε αυτό το πρόγραμμα δώσαμε έναν ευπρεπή αγώνα για να κυριαρχήσουν οι προτάσεις μας. Σε αυτό τον αγώνα ουσίας βγήκαμε νικητές καθώς στα περισσότερα σημεία της πρότασής μας συμφώνησαν έστω και με καθυστερήσεις όλοι οι συνδυασμοί. Είναι λοιπόν στο χέρι μας με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις και μέσα στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου που συμμετέχουμε και των Τοπικών και Δημοτικών Συμβουλίων να φροντίσουμε ώστε όσο το δυνατόν περισσότερες προτάσεις μας να γίνουν πράξη. Εμείς θα συμμετέχουμε σε όλες τις διαδικασίες ασκώντας δημιουργική αυτοδιοίκηση και θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να υπάρξουν λύσεις στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας και θα εκφράζουμε την αντίθεση μας και τις διαφωνίες μας όταν υπάρχουν προτάσεις που δεν εξυπηρετούν το σύνολο και τις ανάγκες της κοινωνίας.
Επίσης θα προκαλούμε τις εξελίξεις και εκτός του Δήμου πραγματοποιώντας παρεμβάσεις στην Βουλή, οργανώνοντας ημερίδες γύρω από συγκεκριμένα θέματα, διεκδικώντας εάν χρειαστεί και με όποιο άλλο πρόσφορο μέσο αναζητώντας διαρκώς το καλύτερο για το νέο μας Δήμο.
Η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» είναι μια δημοτική παράταξη που γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2010 και η οποία θα πρωταγωνιστήσει τις επόμενες δεκαετίες στον Ωρωπό διεκδικώντας καλύτερη ποιότητα ζωής, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη για τον μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο της Αττικής που δεν του αξίζει να μένει στην σκιά και το περιθώριο της πρωτεύουσας. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε να συμμετέχουν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας και γι’ αυτό το λόγο ανοίγουμε την παράταξή μας στην κοινωνία με την διαδικασία εγγραφής μελών ώστε όλοι όσοι το επιθυμούν να ενταχθούν ισότιμα στην «ΔΗ.Σ.Ω.» και να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί την πορεία μας στο μέλλον για εμάς, για τον Δήμο μας και κυρίως για τα παιδιά μας. Ξεκινάμε λοιπόν όλοι μαζί να διαμορφώσουμε τις εξελίξεις σε μια ομολογουμένως δύσκολη κοινωνική, οικονομική και πολιτική πραγματικότητα έχοντας εμπιστοσύνη στον άνθρωπο και τις δυνάμεις του. Πιστεύουμε ότι το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι αυτό που αν αξιοποιηθεί σωστά θα δώσει τις λύσεις στα προβλήματά μας και μέσα από την παράταξή μας δημιουργούμε τις συνθήκες όπου αυτό το κεφάλαιο θα αξιοποιηθεί σωστά και δημιουργικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου