Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η Γ’ Προσυνεδριακή συνάντηση της "ΔΗ.Σ.Ω." στο πνευματικό κέντρο στον Αυλώνα. Παρουσία πολλών δημοτών ο επικεφαλής της παράταξης, Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, επανέλαβε τα κύρια χαρακτηριστικά της "ΔΗ.Σ.Ω." τονίζοντας ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί για το νέο Δήμο του Ωρωπού παραμένουν ως έχουν. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις προσυνεδριακές διαδικασίες δικαιώνει τις πρωτοβουλίες της παράταξης και αποδεικνύει ότι η κοινωνία του Ωρωπού ενστερνίζεται τα νέα δεδομένα που δημιουργούν τα μέλη και οι φίλοι της "ΔΗ.Σ.Ω." και πλέον οδεύουμε προς μια νέα εποχή για την αυτοδιοίκηση όπου οι πολίτες συμμετέχουν ελεύθερα και ανοικτά σε όλες τις διαδικασίες εμπλουτίζοντας την πολιτική μας πραγματικότητα με τις ιδέες, τους προβληματισμούς και τα οράματά τους.
Ο Βασίλης Οικονόμου έθεσε προς συζήτηση στην Προσυνεδριακή διαδικασία και το μείζον θέμα που έχει προκύψει με την ένσταση που κατατέθηκε εναντίον του πλειοψηφούντος συνδυασμού των εκλογών του Νοεμβρίου. Στην τοποθέτησή του ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι δυστυχώς κάποιοι στην προσπάθειά τους να καλύψουν τις εγωκεντρικές τους μικροφιλοδοξίες προσπαθούν να ανατρέψουν την λαϊκή ετυμηγορία της 14ης Νοεμβρίου μέσω ενστάσεων που δυναμιτίζουν την ομαλή λειτουργία του Δήμου, καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την συνένωση των περιοχών και επιθυμούν να υφαρπάξουν την εξουσία που τους αρνήθηκαν οι πολίτες. Την στιγμή που όλοι όσοι συμμετείχαν στις εκλογές, νικητές και ηττημένοι, θα έπρεπε να εργάζονται από κοινού προκειμένου  να οργανωθεί, να στελεχωθεί και να ξεπεράσει τα λειτουργικά του προβλήματα ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Αττικής ώστε να μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του πολίτη, υπάρχουν άνθρωποι που πασχίζουν μέσα στα δικαστήρια να αποκτήσουν μια θέση που ο λαός απεφάνθει ότι δεν τους ανήκει. "Ο Δήμαρχος εκλέγεται από τον λαό και όχι από τα δικαστήρια" δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η "ΔΗ.Σ.Ω." σεβόμενη απόλυτα το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου καταδικάζει με τρόπο σαφή και απόλυτο την προσπάθεια αλλοίωσης της λαϊκής ετυμηγορίας. Δηλώνει κατηγορηματικά ότι ο Δήμαρχος και οι δημοτικές αρχές εν γένει προκύπτουν από τον λαό και όχι από τα δικαστήρια και καταγγέλλει απερίφραστα κάθε προσπάθεια ανατροπής της λαϊκής εντολής που ως μόνο στόχο έχει την κάλυψη προσωπικών καιροσκοπικών βλέψεων και ως αποτέλεσμα έχει την δημιουργία πολλών περισσότερων προβλημάτων για τους κατοίκους του Δήμου μας.
Η "ΔΗ.Σ.Ω." επαναλαμβάνει την δέσμευσή της να ασκεί υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση αποδεχόμενη την εντολή των πολιτών του Ωρωπού. Τα μέλη και οι φίλοι της "ΔΗ.Σ.Ω." θα καταθέτουν τις προτάσεις τους, θα είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την βελτίωση της ζωής του πολίτη και θα διαφωνούν με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και αντιπροτάσεις σε κάθε ενέργεια που τα συλλογικά όργανα της παράταξης κρίνουν ότι δεν υπηρετούν κατά το καλύτερο δυνατόν τα συμφέροντα του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου