Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Οι θέσεις της ΔΗΣΩ για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ωρωπού για το έτος 2011


Η Δημοτική Ομάδα της ΔΗΣΩ αποτελούμενη από τον επικεφαλή της Δημοτικό Σύμβουλο – Ανεξάρτητο Βουλευτή, Βασίλη Οικονόμου, την Δημοτική Σύμβουλο Ελένη Καραγιάννη – Βαρνάβα και τον Δημοτικό Σύμβουλο, Φίλιππο Σιδέρη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού της 26-04-2011 καταψήφισε τον Προϋπολογισμό του έτους 2011.
Η ΔΗΣΩ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να ψηφίσει τον Προϋπολογισμό του νέου Δήμου Ωρωπού για 5 συγκεκριμένους λόγους:
Α) Δεν ξεκαθαρίζεται που οφείλεται η τεράστια απόκλιση των προϋπολογισθέντων εσόδων των πρώην Κοινοτήτων – Δήμων για το 2010, όταν για 84 εκατ € προϋπολογισθέντα έσοδα εισπράχτηκαν μόλις 21,8 εκατ €!!
Πολλά ζητήματα ανακύπτουν για τις διαχειρίσεις των πρώην Κοινοτήτων – Δήμων, για τα οποία εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα τα διερευνήσουμε και θα συμβάλλουμε ώστε να γνωρίσουν οι πολίτες του Ωρωπού που πήγαν τα λεφτά τους και κυρίως πώς πήγαν!
Β) Είναι ένας αντιαναπτυξιακός προϋπολογισμός καθώς η πολιτική βούληση της δημαρχίας είναι η απλή διαχείριση και το «βόλεμα» των τρεχουσών εκκρεμοτήτων. Φοβούμαστε όμως ότι ούτε αυτό θα επιτύχει καθώς ήδη ξεχειλίζουν οι κάδοι απορριμμάτων, αδυνατώντας να δώσει λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας και πιστεύουμε ότι χωρίς να προβλέπεται σταθμός μεταφόρτωσης των σκουπιδιών ώστε να αντιμετωπιστούν τα μείζονα προβλήματα της καθαριότητας δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα της καθημερινότητας του πολίτη.
Γ) Ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική και συνεχώς μειούμενη, ακολουθώντας το παράδειγμα της μνημονιακής κυβέρνησης. Λιγότερα ποσά για τις σχολικές επιτροπές, για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, για τον αθλητισμό, για τα ΚΑΠΗ, για τα Πνευματικά Κέντρα.
Δ) Μηδενικές ενισχύσεις σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, οδηγώντας τις κοινωνικές διεργασίες στο περιθώριο, αγνοώντας την κοινωνία των πολιτών. Ο Προϋπολογισμός του 2011δεν προβλέπεται επίσημα ούτε ένα ευρώ για τους συλλόγους. Το σίγουρο είναι ότι εμείς δεν θα δεχτούμε την αδιαφανή χρηματοδότηση και την χωρίς κανόνες ενίσχυση των συλλόγων.
Ε) Αύξηση εσόδων μέσα από την επιβολή προστίμων ειδικά στα αυθαίρετα σπίτια του Δήμου και από τον ΚΟΚ (μέσα παό το επαίσχυντο νομοθετικό πλαίσιο ποινικοποίησης της μη καταβολής διοδίων). Η εντατικοποίηση των αστυνομικών και εισπρακτικών μέσων για την συλλογή δημοτικών εσόδων δεν είναι στην φιλοσοφία μας.
Για αυτούς τους προαναφερόμενους πέντε συγκεκριμένους λόγους η ΔΗΣΩ δεν ψήφισε τον προτεινόμενο Προϋπολογισμό του Δήμου Ωρωπού για το έτος 2011. Η ΔΗΣΩ θα παρακολουθεί την εκτέλεση του ψηφισμένου από την πλειοψηφία προϋπολογισμού, με τρόπο συνεπή, συνετό και χωρίς εμμονές. Ο στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένας αναπτυξιακά πρωταγωνιστής Δήμος Ωρωπού. Θα προσπαθήσουμε γι αυτό το στόχο, από την θέση της αντιπολίτευσης που ο λαός μας όρισε, χωρίς συμβιβασμούς και υπεκφυγές.


Γραφείο Τύπου ΔΗΣΩ

1 σχόλιο:

  1. Οχι ρε παιδιά, συναντ'ηθηκε μαθαμε ο δήμαρχος με τον Ευσταθίου, το αρχιλαμογιο προσπαθει παλι να χωθεί για να καταστρέψει οτι ξεκινήσατε. Ελεος κατέστρεψε την πρώην Κοινότητα Μαρκοπούλου την οποία διοικούσε ως χουντικός, τωρα θα χωθεί και στο Δήμο.Είναι ο πιο ανεγκέφαλος και μοχθηρός άνθρωπος, ο Θεός το έσπασε το καλούπι για να μη βγεί δεύτερος. Δήμαρχε μακρυα απο αυτόν, μόνο που τον πλησιαζεις μολύνεσαι.Αν θέλετε έχω και αποδείξεις για όσα λεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή