Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΦΙΔΝΩΝ



ΑΦΙΔΝΕΣ,19 ΑΠΡ 2011


Εξετάζοντας την υφιστάμενη κτιριακή υποδομή των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου που λειτουργούν εντός της εδαφικής περιφέρειας της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών και συσχετίζοντας αυτές με τον αριθμό των παιδιών που φοιτούν στα δυο αυτά δημόσια σχολικά ιδρύματα, αυτές κρίνονται ως ανεπαρκείς, απαρχαιωμένες και πρόχειρες.
Στο Δημοτικό Σχολείο ήδη φοιτούν 148 μαθητές, ενώ στο Νηπιαγωγείο 34, λόγω δε στενότητας του χώρου το Νηπιαγωγείο δεν έκανε δεκτά 15 νήπια την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Με δεδομένη την πληθυσμιακή αύξηση των Αφιδνών, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη εργαζόμενη οικογένεια, την οικονομική κρίση που μαστίζει τα νοικοκυριά, κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη η ανέγερση άμεσα ενός εκπαιδευτικού συγκροτήματος που να περιλαμβάνει βρεφονηπιακό σταθμό, νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο με δυνατότητα επέκτασης μελλοντικά με γυμνάσιο και ενδεχομένως λύκειο σε θέση που να εξυπηρετεί χωροταξικά τους κατοίκους όλων των Αφιδνών και σε κοινοτική έκταση που στο παρελθόν χρησιμοποιείτο από τους κατοίκους του Χωριού ως αλώνια ( θέση Λιοσάτι η Λισκουτσουρό ) και δεύτερου εκπαιδευτικού συγκροτήματος που να περιλαμβάνει βρεφονηπιακό σταθμό και νηπιαγωγείο με δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης σε δημοτικό και ενδεχομένως γυμνάσιο.





                                                                          Για το Γραφείο Πόλης Αφιδνών
                                                                                        Ο Γραμματέας
                                                                                      Δέδες Αναστάσιος

3 σχόλια:

  1. Στην Κοινότητα Αφιδνών ήδη λειτουργεί νηπιαγωγείο σε κτίριο 50ετιας τουλάχιστον, το οποίο δεν επαρκεί για τις υπάρχουσες ανάγκες και βέβαια η ίδρυση δευτέρου ή ακόμη και τρίτου αποτελεί άμεση αναγκαιότητα.
    Η εξυπηρέτηση της αναγκαιότητας όμως συμφωνα με την ισχυουσα νομοθεσία θα πρέπει να έχει εγκριθεί από το Κοινοτικό - Δημοτικό Συμβούλιο και η χωροθέτηση του αυτονόητα θα πρέπεινα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων όλης της Κοινότητας κατά τον βέλτιστο τρόπο και όχι να εξυπηρετεί αλλά ιδιωτικά συμφέροντα και προτεραιότητες.
    Διότι το Οικοδομικό Τετράγωνο 319 το οποίο εξετάζεται από το Τοπικό Συμβούλιο Αφιδνών βρίσκεται δίπλα από το Ο.Τ. 318 το οποίο είναι κοινωφελή χώρος (δηλαδή ιδιοκτησιακά ανήκει στον Δήμο Ωρωπού σύμφωνα με την νομοθεσία-νομολογία) και είναι προορισμένο από το σχέδιο πόλης για ανέγερση εμπορικού κέντρου. Για το Ο.Τ. 318 υπάρχει διεκδίκηση της ιδιοκτησίας του από τον οικοδομικό συνεταιρισμό "ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ".
    Το θέμα της ιδιοκτησίας των κοινωφελών χώρων έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων της περιοχής έχει αναφερθεί κατ΄ επανάληψη σε Δημοτικά συμβούλια από τον Δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Κιούση . Μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί η επιμελημένη αδιαφορία της αντιπολίτευσης να ασχοληθει με αυτό το σοβαρό θέμα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ αλλά και η υποβάθμιση του από τον κ. Δήμαρχο στο Δ.Σ. την 28-2-2011.
    Στο ΦΕΚ 1376/10-07-2009 (σελ.17203) δημοσιεύεται η κοινή απόφαση των υφυπουργών οικονομικών και παιδείας για την ίδρυση διθέσιου νηπιαγωγείου στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
    Όπως προφανώς γνωρίζεται στη Περιφέρεια Αττικής δεν υπάρχει Δήμος ή Κοινότητα με αυτή την ονομασία. Υπάρχει όμως οικοδομικός συνεταιρισμός με την ονομασία «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» στη θέση ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ της Κοινότητας Αφιδνών και προφανώς η ίδρυση του νηπιαγωγείου για την περίπτωση αυτή αναφέρεται.
    Αξιομνημόνευτο δε είναι ότι στην ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Ν.Α.Α.Α. στην οποία ανήκει η περιοχή δεν υπάρχει η πρόβλεψη για την ίδρυση διθέσιου νηπιαγωγείου στην Ιπποκράτειο Πολιτεία τα έτη 2009-10.
    Η προηγούμενη Κοινοτική αρχή έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατά της κοινής απόφασης των υφυπουργών οικονομικών και παιδείας για το διθέσιο νηπιαγωγείο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία επειδή δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες για την ίδρυση του.
    Εξάλλου οι διαθέσιμοι χώροι για σχολεία στην περιοχή Αφιδνών είναι οι παρακάτω :
    ο κοινόχρηστος χώρος που η χρήση του πρόσφατα εκχωρήθηκε σε επιχειρηματία από τον Δήμο για χώρος στάθμευσης οχημάτων παρακείμενης επιχείρησης
    (http://maximipoli.blogspot.com/2011/04/blog-post_7511.html) και
    τα Ο.Τ. 129Α, 156, 218 της Ιπποκρατείου Πολιτείας συγκριτικά με καλλίτερα χαρακτηριστικά από το Ο.Τ.319 .
    Αφού λοιπόν δεν έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία για την ίδρυση νηπιαγωγείου σύμφωνα με την άποψη της προηγούμενης Κοινοτικής αρχής αλλά και τα υπάρχοντα στοιχεία (έλλειψη σχετικής απόφασης της Νομαρχιακής επιτροπής) πως και από ποιον καθορίστηκε ότι το διθέσιο νηπιαγωγείο θα ανεγερθεί στο Ο.Τ.319 ; Τι πιθανόν κρύβεται πίσω από την εξυπηρέτηση της άμεσης ανάγκης για νέα σχολεία στην περιοχή σε σχέση με την Δημόσια Περιουσία; Τέλος η δημοσιογραφική ομάδα της «ΜΑΧΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ» θα ενημερώσει τεκμηριωμένα το ευρύ κοινό για το τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις φαινομενικά «καλές προθέσεις» ορισμένων αιρετών για την ίδρυση – ανέγερση νηπιαγωγείου αποκλειστικά και μόνο στο Ο.Τ.319 ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθαρές ξεκάθαρες θέσεις, από τον υποστράτηγο ε.α. κ. Τάσο Δέδε και επιτυχημένο χειριστή ελικοπτέρων, για τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία της Κοινότητας Αφιδνών και ειδικότερα για το σχολείο της περιοχής, μακριά και πέρα από ιδιοτέλειες και ιδιωτικά συμφέροντα.

    ΜΠΡΑΒΟ !!! Τάσο συνέχισε με αυτόν το μεθοδικό τρόπο και σε λίγο θα είναι  δίπλα σου όλοι οι σκεπτόμενοι ενεργοί δημότες των Αφιδνών.

    Παναγιώτης Α. Πάντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μας απαντήσει και ο κος Δέδες και ο κος Πάντος, ξεκάθαρα, αν έχουν οικόπεδα στη περιοχή Λιοσάτι, όπου προωθούν την κατασκευή του σχολείου, και αν τα οικόπεδα αυτά θα μπούν στο σχέδιο και θα πολλαπλασιαστεί η αξία τους. Επίσης να μας απαντήσουν γιατί διαφωνούν με την κατασκευή του σχολείου στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Σε περιβάλλον, που οι περισσότεροι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου θα "σκότωναν" για να πάνε τα παιδιά τους σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή