Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ (ΑΦΙΔΝΑΙ)

Η πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δημιουργήσει Κέντρο Μεταναστών στον Δήμο Ωρωπού και συγκεκριμένα στα στρατόπεδα αεροπορίας Κατσιμιδίου στις Αφίδνες έρχεται σε αντίθεση με το ΠΔ 336/24-07-07 για την προστασία του ορεινού όγκου της Πάρνηθας το οποίο και καθορίζει αυστηρά τις κατά ζώνη χρήσεις γης και δεν επιτρέπει την δημιουργία τέτοιου κέντρου.
Σε περίπτωση που δημιουργηθεί Κέντρο Μεταναστών στην εν λόγω περιοχή αυξάνεται ραγδαία ο κίνδυνος για τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, αφού η συγκέντρωση χιλιαδων ανθρώπων σε ένα στρατόπεδο που δεν διαθέτει και δεν δύναται να διαθέσει τις ανάλογες υποδομές πολλαπλασιάζει το ενδεχόμενο πυρκαγιάς σε μια από τις τελευταίες σημαντικές δασικές εκτάσεις της Αττικής.
Πέραν του σημαντικότατου αυτού παράγοντα, τονίζουμε ότι στην περιοχή δεν υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο ενώ και η ύδρευση της περιοχής είναι ανεπαρκής γεγονός που θα δημιουργήσει μια υγειονομική βόμβα στον Δήμο του Ωρωπού.
Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης είναι πολύ σημαντικό και όλοι επιθυμούμε την εφαρμογή πολιτικών που θα δίνουν λύσεις. Η προσπάθεια όμως απλά και μόνο να μεταφερθεί το πρόβλημα από το κέντρο της Αθήνας στο Δήμο Ωρωπού δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση και δεν μπορεί να γίνει δεκτή.
Στον Δήμο του Ωρωπού και τις Αφίδνες δεν διαμένουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Η ΔΗΣΩ δηλώνει την κάθετη αντίθεση της στην δημιουργία Κέντρου Μεταναστών στα στρατόπεδα της αεροπορίας στο Κατσιμίδι και θα αγωνιστεί για να αποτραπεί η προσπάθεια υποβάθμισης του Δήμου Ωρωπού και για να προστατευτεί ο Εθνικός Δρυμός της Πάρνηθας.
Δυστυχώς μόλις ένα μήνα πριν τις εκλογές ο κ Χρυσοχοϊδης προτείνει «μαγικές» λύσεις χωρίς πρόγραμμα και μελέτη. Καμία έκπληξη για αυτή την συμπεριφορά αφού είναι η πεπατημένη για τον κ Υπουργό και το κόμμα του.
Θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση να αποσύρουν τα πρόχειρα και χωρίς μελέτη επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να προτείνουν επιτέλους κάποια ρεαλιστική και εφικτή λύση για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου