Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΣΑΠ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ (Ερώτηση στην Βουλή της Ένωσης Ανεξάρτητων Πολιτών)

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ.
12276
Ημερομ. Κατάθεσης
01.03.11

ΕΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕN.Α.Π

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων


Κύριε Υπουργέ,

Μετά την αύξηση των διοδίων, την ποινικοποίηση της μη καταβολής του αντιτίμου και την ακατάσχετη δημιουργία πλευρικών σταθμών διοδίων, η απαξίωση των κατοίκων της Βόρειας Αττικής φαίνεται να ξεπερνά κάθε όριο με την διαφαινόμενη απόφαση να σταματήσει η επέκταση του ΗΣΑΠ προς τον Άγιο Στέφανο. Η Αττικό Μετρό φέρεται να αλλάζει τα σχέδια ανάπτυξής της περικόπτοντας υφιστάμενες επεκτάσεις του μετρό και του ΗΣΑΠ και ανασχεδιάζοντας άλλες με κριτήριο την εξυπηρέτηση πολυπληθέστερων περιοχών και στόχο την μεγαλύτερη αύξηση των εσόδων της.
Η επέκταση του ΗΣΑΠ όμως προς τον Άγιο Στέφανο αποτελεί κομβικό σημείο για την ανάπτυξη όλης της Βόρειας Αττικής γεγονός που μπορεί να μην απασχολεί τις μονοδιάστατες λογιστικές προσεγγίσεις  της Αττικό Μετρό θα έπρεπε όμως να απασχολεί την κυβέρνηση οι ενέργειες της οποίας, τελικά απαξιώνουν όλο και περισσότερο τους κατοίκους των Δήμων της Βόρειας Αττικής. Η πολιτική συμπεριφορά της κυβέρνησης δείχνει ότι θεωρεί τους πολίτες αυτούς Β’ κατηγορίας είτε ότι τελικά έχει εντοπίσει τους «προνομιούχους» της χώρας στη Βόρεια Αττική και προσπαθεί να τους επιβαρύνει οικονομικά με κάθε τρόπο. Μέσα από τις προηγούμενες παρεμβάσεις μας στην Βουλή (Αρ. Πρωτ. 7022/19-04-2007 και 5293/29-01-2008) φάνηκε ότι είχαμε καταλήξει στην πολιτική πρόθεση για επέκταση προς τον Άγιο Στέφανο του ΗΣΑΠ και οι «αντιδικίες» τρόπον τινά αφορούσαν τα χρονοδιαγράμματα. Για το έργο υπήρχε μεγάλη αποδοχή της κοινωνίας και διαπαραταξιακή ομοθυμία για την σκοπιμότητά του. Τώρα φαίνεται ότι γυρίζουμε πολλά χρόνια πίσω καθώς αμφισβητείται και η σκοπιμότητα του έργου.
Κατόπιν όλων αυτών και με δεδομένο ότι η επέκταση του ΗΣΑΠ προς τον Άγιο Στέφανο είναι κομβική για την αναπτυξιακή πορεία όλης της Βόρειας Αττικής,
Ερωτάστε:
Σκοπεύετε να ακυρώσετε την επέκταση του ΗΣΑΠ προς τον Άγιο Στέφανο και αν ναι ποιοι λόγοι σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση; Έχετε λάβει υπόψη την αναπτυξιακή συνεισφορά του στην Βόρεια Αττική;

             -ΟΙ-
ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ        

3 σχόλια:

  1. Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΑΥΛΩΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

    1. Οικονομική Ενίσχυση του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ωρωπού και του Κοινοτικού Παιδικού Σταθμού Καπανδριτίου.
    Και οι δυο παιδικοί σταθμοί ενισχύθηκαν με ομόφωνη απόφαση, με 40.000 ευρώ ο καθένας, με επιφύλαξη του Βασίλη Οικονόμου για διαχειριστικό έλεγχο. Ο Κώστας Λίτσας ζήτησε και για τον παιδικό σταθμό του Αυλώνα το υπόλοιπο που υπάρχει στον κωδικό (30.000 ευρώ).

    ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ.ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ . ΜΑΣ ΕΧΕΤΑΙ ΖΑΛΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; ΤΙ ΦΟΒΟΣΑΣΤΑΙ; ΦΟΦΟΣΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; ΠΡΟΚΑΛΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝ ΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ " ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ". ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΠΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥΣ. " ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ". ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΛΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο http//boriattika.com
    σε συνεχεια της παραπανω παρατηρησης του φιλου
    Αθανασιου θα ειθελα να μαθω γνωριζει σημερα καποις να μας ενημερωσει ποιο ειναι το ακριβες ταμειακο υπολοιπο του δημου και τη παρελαβε απο
    καθε κοινοτητ; ποσες υποχρεωσεις εχουν κ.λ.π
    Μαλλον αγαπητε Αθανασιε δεν εχεις καταλαβει οτι
    για να πληρωνεις πρεπει να εχεις .Γνωριζεται οτι η κοινοτητα καπανδριτιου εχει το μεγαλητερο χρεος απο ολες τις κοινοτηες ;Γνωριζεται οτι τα λειτουργικα των παραπανω σταθμων πληρωνονται απο ταμειακα υπολοιπα των αλλων κοινοτητων.Αρα η αποψη οικονομου ειναι απολυτα ορθη.Αν ο δημαρχος δεν καταφερει να εχει ολοκληρομενη εικονα για το τι παραλαβε να εισαι σιγουρος οτι ο Βασιλης θα το ζητηση απο τη βουλη γιαδιαχειριστικο ελεγχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΑΥΛΩΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

    ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΑΠΟ boriattika.com ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΙΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. ΟΥΤΕ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ Κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ. ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΠΕΡΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ; ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ; ΑΣ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Π[ΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ; ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΟ;ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΠ ΕΛΕΓΧΟ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ Η ΒΟΥΛΗ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΑ ΚΑΙ "ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή