Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΠΟΡ ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ



Η ΔΗΣΩ καταθέτει τρεις προτάσεις ικανές να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση και να δημιουργήσουν νέες και μόνιμες θέσεις εργασίας στον Δήμο Ωρωπού.

  1. Να παραχωρηθεί χώρος του Δήμου στο Ναυτικό Όμιλο Νέων Παλατίων και της ευρύτερης περιοχής Ωρωπού:
Ζητάμε από την δημοτική αρχή να αποδεχτεί την πρότασή μας και να παραχωρήσει στο Ναυτικό Όμιλο τον παρακείμενο σε αυτόν χώρο (πρώην πιτσαρία του Γκάβα) προκειμένου να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του Δήμου και να εξυπηρετηθούν οι δραστηριότητες του Ομίλου και θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη των ναυταθλητικών δραστηριοτήτων στο Δήμο μας. Πρόκειται ουσιαστικά για μια επένδυση που οφείλουμε να προωθήσουμε καθώς πέραν των άλλων θα φέρει πολλούς νέους επισκέπτες στο Δήμο μας μέσω των διοργανώσεων που θα φιλοξενηθούν, θα αυξήσει το τουριστικό ενδιαφέρον και θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας τόσο για τις ανάγκες εξυπηρέτησης των αναγκών και των εγκαταστάσεων του Ομίλου όσο και στις τουριστικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

  1. Δημιουργία Πάρκου Θαλάσσιων Σπορ στο Δήμο Ωρωπού:
Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής επί της ουσίας δεν υπάρχει οργανωμένο σύγχρονο πάρκο θαλάσσιων σπορ παρά μόνο αναπτύσσονται σποραδικές δραστηριότητες κυρίως στις οργανωμένες παραλίες. Η δημιουργία ενός πρότυπου πάρκου για τα θαλάσσια σπορ είναι εφικτή στον Δήμο του Ωρωπού. Το βάθος μάλιστα της θάλασσας επιτρέπει την ανάπτυξη κάθε είδους σχετικού αθλήματος, ενώ η συγκέντρωσή τους σε ένα χώρο με άρτια λειτουργικότητα θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους λάτρεις των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων. Παράλληλα θα αποτελέσει και σημείο αναφοράς για αθλητικά δρώμενα μεγάλης ή μικρής εμβέλειας, μπορεί να χρηματοδοτηθεί με προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να προσελκύσει σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις. Η επένδυση αυτή πρέπει να προχωρήσει άμεσα από τον Δήμο Ωρωπού μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ώστε να ξεκινήσει όλη η απαραίτητη προεργασία για εξεύρεση χρηματοδότησης και από την ΕΕ.

  1. Προστασία, ανάδειξη και περιβαλλοντική αξιοποίηση του υγροβιότοπου του Ωρωπού ως περιοχής ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας
Ο Δήμος Ωρωπού οφείλει άμεσα να εκκινήσει το ζήτημα της προστασίας, της ανάδειξης και της περιβαλλοντικής αξιοποίησης του υγροβιότοπου ώστε αυτός να καταγραφεί ως περιοχή ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας. Ήδη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος το σχέδιο νόμου για την συγχώνευση των Φορέων Διαχείρισης σημαντικών για το περιβάλλον υγροτόπων και υγροβιοτόπων της χώρας μας. Ο υγρότοπος του Ωρωπού δεν περιλαμβάνεται σε κανέναν Φορέα Διαχείρισης. Οφείλουμε άμεσα να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες ώστε να ενταχθεί στο νέο Φορέα Διαχείρισης που περιλαμβάνει την Πάρνηθα και το Σχινιά Μαραθώνα. Ήδη ο Βουλευτής και Δημοτικός Σύμβουλος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου φέρνει το θέμα στη Βουλή με σχετική παρέμβασή του.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Βαρνάβα Ελένη
Οικονόμου Βασίλης
Λέκκας Βασίλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου