Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΔΗ.Σ.Ω.» ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΩΡΩΠΟΥ.



Με τον Πρόεδρο της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής, Ζαφείρη Στέφανο συναντήθηκε η επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας της  ΔΗ.Σ.Ω, Βαρνάβα- Καραγιάννη Ελένη και ο πρ. Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής, Σιδέρης Φίλιππος, εν όψει ης νέας σχολικής χρονιάς.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολική Επιτροπή, όπως είναι η υλοποίηση των έργων συντήρησης των σχολικών μονάδων. Τέθηκαν ερωτήματα όσον αφορά τα έργα που έχουν υλοποιηθεί και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Τέθηκε υπόψη του κ Ζαφείρη ότι έμεινε απραγματοποίητη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για προμήθεια τριών αιθουσών βαρέως τύπου για τις ανάγκες των Δημοτικών Σχολείων Καπανδριτίου, Άνω Ωρωπού και Μαρκοπούλου, διότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δεν έχει προβεί στην απαραίτητη μελέτη. Μας ενημέρωσε ότι η Σχολική Επιτροπή προσανατολίζεται σε εξεύρεση άλλης λύσης για το θέμα αυτό.
Επισημάναμε ότι η τακτική κρατική επιχορήγηση καθυστερεί, με αποτέλεσμα οι καθαρίστριες να πληρωθούν από πόρους της Σχολικής Επιτροπής, ενώ υπολογίζεται ότι το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης που επιβαρύνει επίσης τους πόρους της Σχολικής Επιτροπής, θα είναι περίπου 60.000 ευρώ συν ΦΠΑ,.
Ζητήσαμε ενημέρωση για το γεγονός ότι τα βιβλία δεν έχουν ακόμα σταλεί στα σχολεία και ζητήσαμε να μάθουμε τι θα πράξει η Σχολική Επιτροπή ώστε να μην επαναληφθούν τα περσινά φαινόμενα.
Τονίσαμε ότι το νέο κτίριο του Νηπιαγωγείου στο Καπανδρίτι δεν έχει ελεγχθεί από τον ΟΣΚ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να παραδοθεί στο Δήμο και να τεθεί σε λειτουργία.
Η «ΔΗΣΩ» δηλώνει ότι δεν θα συμβιβαστεί με τα διογκούμενα προβλήματα της εκπαίδευσης που παρατηρούνται στον Ωρωπό. Η οικονομική κρίση είναι η βασική γενεσιουργός αιτία τους, εμείς όμως επιμένουμε ότι η μόρφωση είναι κοινωνικό αγαθό και συντελεί στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, γεγονός που επιβάλλει σε όλους μας να εργαστούμε για να εξευρεθούν λύσεις. Αναγκαία λοιπόν είναι η μέγιστη δυνατή προσοχή και η απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων με ορθολογική ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Γι αυτό το λόγο απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο θέτοντας σε προτεραιότητα τα θέματα παιδείας.
Δυστυχώς δύο χρόνια μετά την εκλογή του κ Οικονομάκου δεν το βλέπουμε…

Βαρνάβα -Κραγιάννη Ελένη
Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας ΔΗ.Σ.Ω.
Φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου