Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Καταψήφισε στη Βουλή την σύμβαση για τους αυτοκινητόδρομους ο Β. Οικονόμου

Το ζήτημα των διοδίων στο Δήμο Ωρωπού είναι τεράστιο και επηρεάζει άμεσα την οικονομική κατάσταση του συνόλου των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής μας. Το πρόβλημα έγκειται πρωτίστως στο αντίτιμο που καλούνται να πληρώνουν οι κάτοικοι του Δήμου μας για μετακινήσεις λίγων χιλιομέτρων πολλές φορές καθημερινά, απουσία ασφαλούς και ικανοποιητικού δευτερεύοντος παράπλευρου οδικού δικτύου ελεύθερης διέλευσης.
Η δημιουργία του παράπλευρου οδικού άξονα είναι μέρος της σύμβασης, αποτελεί συμβατική υποχρέωση του αναδόχου του έργου, η οποία δεν έχει υλοποιηθεί από το 2007. Δεδομένης της σημαντικής καθυστέρησης στην υλοποίηση αυτής της συμβατικής υποχρέωσης, θεωρούμε καταφανώς παράλογη και άδικη την πρόβλεψη αύξησης του ήδη υψηλά καθορισμένου αντιτίμου των διοδίων, καθώς και την κατασκευή δύο νέων παράπλευρων διοδίων.
Είμαστε υπέρ της αναλογικής χρέωσης στη χρήση του αυτοκινητόδρομου, δηλαδή της χιλιομετρικής χρέωσης ή και της υιοθέτησης πολιτικών μεγάλων εκπτώσεων προς τους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού και του Δήμου Διονύσου.
Για τους λόγους αυτούς ο επικεφαλής της ΔΗΣΩ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου καταψήφισε στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει τις εξωφρενικές αυξήσεις για τα διόδια των Αφιδνών και τη δημιουργία δύο νέων διοδίων στη Βαρυπόμπη και τον Άγιο Στέφανο. Ο Βασίλης Οικονόμου παραμένει σταθερά συνεπής απέναντι σε αυτές τις συμβάσεις από όταν πρωτοήρθαν στη Βουλή το 2007, εκφράζοντας και τότε την αντίθεση του, ερχόμενος αντιμέτωπος και με τη θέση του ΠΑΣΟΚ με το οποίο ήταν εκλεγμένος τότε Βουλευτής Αττικής.
Αυτή είναι η συνεπής γραμμή πορείας που θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε κόντρα σε μεταμορφισμούς και λαϊκιστικές προσεγγίσεις όψιμων επαναστατικών και υπερφίαλων προσεγγίσεων που δεν οδηγούν πουθενά.  

Ο επικεφαλής της ΔΗΣΩ
Βασίλης Οικονόμου 
Βουλευτής Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου