Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση του Βουλευτή Αττικής και υποψηφίου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (13-09-2010)

Ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, εύχεται σε όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους καθώς και στους λειτουργούς της εκπαίδευσης καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Ελπίζει η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς τις ελλείψεις και τα κενά των προηγούμενων ετών με πλήρες ανθρώπινο και υλικοτεχνικό δυναμικό. Στην σημερινή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα είναι επιτακτική η ανάγκη να αναβαθμιστεί η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες και να μην υπάρξουν περικοπές ούτε ελλείμματα στην παιδεία. Η επένδυση στην παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον και αποτελεί μια από τις πιο ουσιώδεις υποχρεώσεις του κράτους και των Δήμων.
Ο Βασίλης Οικονόμου τονίζει ότι το κράτος οφείλει να ενισχύσει τους γονείς των χαμηλότερων και μεσαίων εισοδημάτων των οποίων η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί λόγω της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, θέμα για το οποίο κατέθεσε και σχετική ερώτηση στην Βουλή (Αρ. Πρωτ. 2448/07.09.2010). Στην πρόταση της «Δημοτικής Συνεννόησης για τον Ωρωπό» προς τους πολίτες του νέου Δήμου περιλαμβάνονται στον άξονα της κοινωνικής πολιτικής και μέτρα για την ενίσχυση των οικογενειών των οποίων τα παιδιά βρίσκονται στις εκπαιδευτικές βαθμίδες και εκφράζεται η ελπίδα ανάλογες πολιτικές να υιοθετηθούν από όλες τις δημοτικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου