Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Βασίλης Οικονόμου: «Δε ζητάω χρίσμα από κανένα κόμμα» (Συνέντευξη στο site www.protothema.gr 03-09-2010)

Μόλις δύο μήνες πριν ο λαός αποφασίσει για τους νέους Δήμους και τους αιρετούς πλέον Περιφερειάρχες ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» μιλά στο protothema.gr για την υποψηφιότητά του στη δημαρχία Ωρωπού, το όραμά του για το μεγαλύτερο δήμο σε έκταση στην Αττική και το νέο «άρωμα» που επιδιώκει να αφήσει εκεί, αφήνοντας πίσω …κομματικούς προσανατολισμούς.

-Υπάρχει πολιτικό μήνυμα πίσω από την υποψηφιότητά σας για δήμαρχος του νεοσύστατου δήμου Ωρωπού;

Οι δημοτικές εκλογές δεν είναι το κυρίαρχο στοιχείο της υποψηφιότητάς μου. Για μένα σημασία έχει ο δήμος Ωρωπού να αποτελέσει ένα πρότυπο εναλλακτικής, ορθολογικής και πράσινης ανάπτυξης και να αναπτυχθεί ένα μοντέλο που να αναπτύσσει και να αναδεικνύει πραγματικά την προσωπικότητα αυτού του δήμου.


-Η κίνησή σας αυτή, έπειτα και από το «σχίσμα» με το ΠΑΣΟΚ, μήπως δημιουργεί μεγαλύτερο χάσμα με το κόμμα και σας απομακρύνει από αυτό;

«Όποιος θέλει μπορεί να με στηρίξει. Δε ζητάω χρίσμα από κανένα κόμμα».


-Πιστεύετε, παρόλα αυτά, ότι θα βρείτε αντιπάλους απέναντί σας στο ΠΑΣΟΚ;
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανακοινώσει ότι δίνει χρίσμα σε κανέναν. Υπό αυτή την έννοια αφήνει τους πολίτες να αξιολογήσουν οι ίδιοι τι πρέπει να γίνει.


-Για σας το νέο αυτό βήμα φέρει χαρακτηριστικά πολιτικά ή αυτοδιοικητικά;

Και τα δυο. Δικό μου πρωταρχικό στοίχημα είναι το 2014, εκεί όπου τερματίζουν και τα τέσσερα χρόνια της θητείας, να διατηρήσω δομές λειτουργίας κοινωνικού κράτους και κοινωνικής προσφοράς στους πολίτες. Να δημιουργήσω ένα δυνατό κοινωνικό «δίχτυ προστασίας» και να δώσω ένα νέο άρωμα στο μεγαλύτερο δήμο σε έκταση της Αττικής.


*Σημειώνεται ότι ο Βασ. Οικονόμου διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επειδή καταψήφισε το μνημόνιο για το δανεισμό της χώρας από την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου