Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

3Η Συνεδρίαση της Eκτελεστικής Γραμματείας της ΔΗ.Σ.Ω με τo Γραφείο Νεολαίας και το Γραφείο Πόλης του Καπανδριτίου!



Ο Γραμματέας της Νεολαίας, Δημήτρης Μπαλής, συγκάλεσε την Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΣΩ και το Γραφείο Πόλης του Καπανδριτίου την Τρίτη 28 Ιουνίου 2011 στο Καπανδρίτι.
Με την συνεδρίαση αυτή έληξε και η περίοδος «Αιχμή Νεολαίας» όπου συμβολικά και ουσιαστικά για δύο μήνες η Νεολαία ΔΗΣΩ ανέλαβε την διοίκηση της παράταξης.

Στους δύο μήνες αυτούς η ΔΗΣΩ ανέδειξε τα θέματα της Νεολαίας, έθεσε τα αιτήματά της δημόσια στον τύπο, την τοπική κοινωνία αλλά και τον Δήμαρχο του Ωρωπού. Τα 3 κυριότερα σημεία που ανέδειξε η Νεολαία ήταν
  1. Το αίτημα για δημιουργία Γραφείων Απασχόλησης από τον Δήμο του Ωρωπού σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ ώστε να υιοθετηθούν αποτελεσματικότεροι τρόποι αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων, αλλά και όλων των κατοίκων στο Δήμο.
  2. Η πρόταση για δημιουργία Τοπικού Συμβουλίου Νέων στο Δήμο Ωρωπού και η στενή συνεργασία της νεολαίας με τις αρχές του Δήμου για την προώθηση των θεμάτων της νεολαίας. Για το ζήτημα αυτό αποφασίστηκε μάλιστα να γίνει και νέα παρέμβαση από την ΔΗΣΩ προς τον Δήμαρχο για τους λόγους που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η διαδικασία συγκρότησης του ΤΟΣΥΝ, γιατί δεν έχουν καταρτιστεί ακόμα οι εκλογικού κατάλογοι και πότε θα πραγματοποιηθούν οι σχετικές εκλογές ώστε να εκπροσωπείται επίσημα η νεολαία του Δήμου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  3. Η προώθηση του εθελοντισμού με αποκορύφωμα την πολύ επιτυχημένη πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του χώρου του Αμφιαρείου στα πλαίσια της πυροπροστασίας.  
Έγινε επίσης αναφορά και στο επιτυχημένο party της νεολαίας ΔΗΣΩ όπου για πρώτη φορά διοργανώθηκε μια τέτοιου είδους εκδήλωση χωρίς ιδιαίτερη αφορμή, στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλεται από την ΔΗΣΩ ώστε να υπάρξει και πραγματική ενοποίηση μεταξύ των κατοίκων των 11 περιοχών του Δήμου Ωρωπού και να μην μείνει αυτή η ενοποίηση απλώς στα διοικητικά όρια που ορίστηκαν με τον Καλλικράτη. Είναι πολύ σημαντικό όλοι εμείς οι κάτοικοι του νέου Δήμου να αρχίσουμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας και να γνωριστούμε καλύτερα προκειμένου να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε ως μια ενότητα τον Δήμο και να αντιμετωπίσουμε με ενωμένες τις δυνάμεις μας τα κοινά μας προβλήματα.
Η Εκτελεστική Γραμματεία συζήτησε επίσης τα προβλήματα που υπάρχουν στην  λειτουργία του ΚΑΠΗ Καπανδριτίου. Συγκεκριμένα για την παραίτηση της υπαλλήλου και την εθελοντική προσφορά ενός από τα μέλη του ΚΑΠΗ για την κάλυψη των αναγκών και τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται στον εφοδιασμό των ΚΑΠΗ τους τελευταίους 4 μήνες ακόμα και σε υλικά απαραίτητα για την υγιεινή του χώρου. Αποφασίστηκε επίσης να κατατεθεί ερώτημα και για τα υπόλοιπα ΚΑΠΗ που λειτουργούν στο Δήμο προκειμένου να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων στην λειτουργία τους και να διερευνηθούν οι λόγοι αυτών των προβλημάτων
Αποφασίστηκε επίσης να γίνουν επαφές με τον αγροτικό συνεταιρισμό Καπανδριτίου προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε σχέση μάλιστα και με το νέο κτίριο που ενοικιάστηκε για την στέγασή του.
Αποφασίστηκε ακόμα να ζητηθεί από το Δήμαρχο να απαντήσει για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της έλλειψης ιατρού στον Αυλώνα και τι μέτρα σκοπεύει να υιοθετήσει για την επίλυση του θέματος. 
Τέλος ορίστηκε Αναπληρωτής Γραμματέας του Γραφείου Πόλης Καπανδριτίου το μέλος της ΔΗΣΩ, Ζαμάνος Ανδρέας, προκειμένου να ενισχυθεί η λειτουργικότητά του και να βελτιωθούν οι παρεμβάσεις της ΔΗΣΩ για την Τοπική Κοινότητα Καπανδριτίου.

3 σχόλια:

  1. ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΚΟΠΙΜΟ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Γ. ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ "ΤΥΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ" ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ,ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΣΩ ,ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΛΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΑΣ.
    Τ.Μ. ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Γ.ΑΠΟ ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΤΩΝ "ΑΛΛΩΝ"!!!
    ΒΟΥΡ ΜΑΖΙ ΓΙΑ "ΔΙΑΓΡΑΦΗ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είπαμε να ξεμπλέξουμε με τα "μπαρ" της Βοιωτίας και μπλέξαμε με τα "μπάρ" των Λιοσίων!!!!
    ΒΟΗΘΕΙΑΑΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή