Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου ζητάει η ΔΗΣΩ


Το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου επισκέφτηκε η επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας  ΔΗ.Σ.Ω. Κα Βαρνάβα Ελένη όπου και ενημερώθηκε από τον Διευθυντή κ. Σωτηρόπουλο και την προϊσταμένη των Διοικητικών υπηρεσιών Κα Σίνα για την λειτουργία και την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας στο Δήμο Ωρωπού. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το προσωπικό υπάρχουν προβλήματα ώστε να μην είναι αποτελεσματική η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου το οποίο έχει τον πρωτεύοντα ρόλο παροχής περίθαλψης στο Δήμο. Συγκεκριμένα:
1.Οι ελλείψεις σε παθολόγους ή Γενικής Ιατρικής Ιατρούς ανέρχεται σε πέντε ενώ έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη μόνο ενός.
2.Δεν υπάρχει ουρολόγος οποίος θα  μπορούσε να αναλάβει και τις εξετάσεις πρόληψης του καρκίνου του προστάτη.
3.Ενας όμως παράγοντας δυσλειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου είναι η  έλλειψη Αστικής και Διαδημοτικής συγκοινωνίας που να εξυπηρετεί  όχι  μόνο τους Δημότες  αλλά και το επιστημονικό προσωπικό που ασχολείται με προγράμματα Κοινωνικής πρόληψης και ενημέρωσης των δημοτών σε θέματα Υγείας.
4.Ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά όπως μελάνι και χαρτί για την εκτύπωση των συνταγών.
5.Αποκατάσταση του φρεατίου που επικοινωνεί με τον Παιδικό Σταθμό που λειτουργεί δίπλα στο Κέντρο Υγείας ώστε με τις βροχοπτώσεις να μην πλημμυρίζει το προαύλιο του Κέντρου Υγείας.
Η Υγεία των Πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη και η Δημοτική Αρχή πρέπει να ενισχύσει και να αναβάθμιση τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου καθιστώντας τον κύριο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης για ολόκληρο το Δήμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου