Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΑΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ COPY - PASTΕ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ


    Στην Οικονομική Επιτροπή της Παρασκευής 2-2-2013 τέθηκε προς έγκριση η διακήρυξη του Ανοικτού Διαγωνισμού για την Προμήθεια Έτοιμου Φαγητού στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ωρωπού.
       Η προχειρότητα και η ασάφεια με την οποία συντάχθηκαν οι όροι έδειξε την έλλειψη σοβαρότητας και την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής να διεξάγει ένα διαγωνισμό και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα όπως η σίτιση των παιδιών των Παιδικών Σταθμών.
Συγκεκριμένα:
1. Κάποια άρθρα της Διακήρυξης ήταν copy-paste (αντιγραφή- επικόλληση)  από προηγούμενο διαγωνισμό σχετικά με την προμήθεια λαμπτήρων
2. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών που καθορίζεται στους 6 μήνες από την επόμενη της διενέργειας του διαγωνισμού και με προϋπολογισμό 112.000 ευρώ  και με τιμή μερίδας για κάθε παιδί τα 2,35 ευρώ συν ΦΠΑ δημιουργεί το ερώτημα σε  πόσα παιδιά αντιστοιχεί η σίτιση την ημέρα ;
3 Η προκήρυξη του Διαγωνισμού ως κατεπείγοντος 10 μέρες πριν τη διενέργειά του δε δίνει την ευκαιρία για  τη διεξαγωγή του με διαφάνεια και την επίτευξη της οικονομικότερης προσφοράς, σε μια εποχή που  ο Δήμος  πρέπει να διαχειρίζεται με ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση τα έξοδά του.
  


                                                                       Για τη ΔΗ.Σ.Ω.
                                                                    Η επικεφαλής Βαρνάβα Ελένη
                                                    Αντιπρόεδρος  της Οικονομικής Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου