Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η ΔΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ


Την Πέμπτη 9 – 5 – 2013, πραγματοποιήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Ωρωπού με θέμα συζήτησης την δημιουργία και λειτουργία Μονάδας Παραγωγής Βιομάζας στον Αυλώνα.
Η επικεφαλής της ΔΗΣΩ, Ελένη Βαρνάβα τόνισε χαρακτηριστικά ότι στην παρούσα φάση «δεν μπορούμε να εκφραστούμε θετικά» εξηγώντας τους λόγους που η ΔΗΣΩ δεν συμφώνησε με την συγκεκριμένη πρόταση:
1. Η ενημέρωση που είχαν στο σύνολό τους οι δημοτικοί σύμβουλοι τουλάχιστον της αντιπολίτευσης ήταν ελλιπέστατη ενώ ο χρόνος που είχαν στην διάθεσή τους για να ενημερωθούν ήταν ελάχιστος
2. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, δεν έλαβε καμία ενημέρωση και ως εκ τούτου δεν υπήρξε απόφασή της για την σκοπιμότητα ούτε βέβαια για τους όρους λειτουργίας που προαπαιτούνται ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα ζωής τόσο στον Αυλώνα όσο και στον υπόλοιπο Δήμο
3. Η συζήτηση – ενημέρωση για τις προϋποθέσεις λειτουργίας, τις περιβαλλοντικές μελέτες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς τήρησης των όρων λειτουργίας και ασφαλείας ήταν ελλιπέστατη και σίγουρα δεν έδωσε απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που μας αφορούν όλους
4. Δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική διαβούλευση με τους κατοίκους και τους επιστημονικούς φορείς που μπορούν να εκφέρουν τεκμηριωμένες απόψεις προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι δεν θα υπάρξουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή και ότι το επίπεδο ασφαλείας θα είναι τέτοιο που θα προβλέπει και θα αποτρέπει κάθε πιθανή επίπτωση ή ατύχημα που θα έχει επιπτώσεις στο επίπεδο ζωής και στο περιβάλλον.

Ως ΔΗΣΩ θεωρούμε ότι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας πρέπει να υποστηριχθούν και να αναπτυχθούν στο Δήμο Ωρωπού. Για να γίνει όμως αυτό πραγματικότητα χωρίς αντεγκλήσεις, διαμάχες και κοινωνικές συγκρούσεις πρέπει να υπάρχει έγκαιρη και πλήρης ενημέρωση τόσο του συνόλου των δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων όσο και κυρίως των κατοίκων που άμεσα ή έμμεσα θα επηρεαστούν από την όποια απόφαση, θετικά ή αρνητικά.
Καλούμε την δημοτική αρχή να δείξει μεγαλύτερη πρόνοια για την έγκαιρη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση των κατοίκων πραγματοποιώντας σχετικές ημερίδες ιδίως όταν προτίθεται να φέρει προς συζήτηση τόσο μεγάλα και σύνθετα ζητήματα που αφορούν τόσο εμάς σήμερα όσο και τα παιδιά μας αύριο.

Ελένη Βαρνάβα
Επικεφαλής ΔΗΣΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου