Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ

Κομβική αναπτυξιακή πρόταση για τον νέο Δήμο του Ωρωπού είναι η διάνοιξη του Βόρειου Παραλιακού Οδικού Άξονα που θα συνδέει τον Δήμο μας με τον Δήμο του Μαραθώνα.
Η υλοποίηση αυτού του τεραστίας σημασίας έργου θα δώσει νέες προοπτικές στον Δήμο καθώς θα δημιουργήσει ένα τεράστιο παραλιακό μέτωπο ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και εξέχουσας οικονομικής διεξόδου για τους πολίτες της Βόρειας Αττικής, ικανό να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας ειδικά στις δύσκολες εποχές που έρχονται και που όπως δείχνουν τα δεδομένα η ανεργία θα εξελιχθεί σε κυρίαρχο κοινωνικό πρόβλημα.
Παράλληλα θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Βόρειας Αττικής, θα θέσει τα θεμέλια για την ανάδειξη των Αρχαιολογικών – Ιστορικών και Πολιτιστικών Κέντρων της Βόρειας Αττικής. «Αμφιάρειο – Αφίδναι – Ραμνούντα – Μαραθώνιος Τύμβος» μπορούν να εξελιχθούν σε μια ενότητα Ιστορίας και Πολιτισμού, σε ιστορικά σημεία αναφοράς διεθνούς εμβέλειας, ικανά να προσελκύσουν τους επισκέπτες. Η αξιοποίηση της κληρονομιάς μας με ήπιο, ορθολογικό και παραγωγικό τρόπο, μπορεί να ενισχύσει την χώρα μας στον αγώνα για την οικονομική ανάκαμψη και παράλληλα να ενισχύσει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων, αποτρέποντας μάλιστα την μετανάστευση των νέων που ελλείψει θέσεων εργασίας αποφασίζουν μαζικά να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό.
Τέλος η διάνοιξη του Βόρειου Παραλιακού οδικού άξονα θα διευκολύνει την πρόσβαση όλων των κατοίκων του Δήμου στο νοσοκομείο της Ανατολικής Αττικής το οποίο σύμφωνα με ΟΜΟΦΩΝΑ ειλημμένη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής θα ανεγερθεί στο χώρο του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ) στο ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ. Είναι κατανοητό ότι ένας σύγχρονος οδικός άξονας θα ελαχιστοποιήσει τον χρόνο που απαιτείται ώστε όποιος χρήζει φροντίδα υγείας να μεταφέρεται στο νέο νοσοκομείο.
Η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» δεσμεύεται ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την χρηματοδότηση και γρήγορη ολοκλήρωση του απαραίτητου για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Ωρωπού έργου.

1 σχόλιο:

  1. η διάνοιξη του παραλιακού άξονα (αγ.αποστολων-μαραθώνα) ειναι επιτακτική ανάγκη,για να αρθεί η χρόνια και ιστορική απομόνωση του Ωρωπου απο την υπολοιπη ΒΑ αττική και Ανατολική Αττική.απο αρχαιοτάτων χρόνων η γεωγραφία καταδίκασε τον Ωρωπό ,ως περιοχή ενδιάμεση,καθιστώντας την απομονωμένη απο την αττική,μακρυά απο τη βοιωτία και απέναντι απο την Εύβοια.Ο Ωρωπός σκοπίμως για διαφορους λόγους υπέφερε απο μια απαράδεκτη απομονωση,ενώ έγινε γνωστός για τις φυλακές του.η Διάνοιξη του παραλιακού δρόμου ειναι μια ένωση με την αττική,ειναι μια εξοδος απο την απομόνωση.Το μέλλον του Ωρωπού ειναι συνυφασμένο με αυτό της ΒΑ αττικής και διχως αυτη την ενωση,μέλλον δε νοείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή