Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΕΝΕΡΓΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

Ο Δήμος Ωρωπού είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Αττικής. Σε όλη την επικράτεια του νέου Δήμου υπάρχουν χώροι αναξιοποίητοι που ανήκουν είτε στον Δήμο είτε στο ευρύτερο Δημόσιο. Σε μια εποχή όπου οι ελεύθεροι χώροι είναι ζητούμενο για τους πολίτες και οι τοπικές κοινωνίες αναζητούν τρόπους να απελευθερώσουν τις δημιουργικές δυνάμεις τους σε πολιτιστικές, αθλητικές και παιδευτικές δραστηριότητες, οι αναξιοποίητες εκτάσεις, τα κτίρια και γενικά η δημόσια περιουσία πρέπει να αξιοποιηθούν.
Υπό αυτό το πρίσμα ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, έχει ήδη ζητήσει επίσημα από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ Ε. Βενιζέλο, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας της Βουλής, την παραχώρηση στον νέο Δήμο του Ωρωπού, των εκτάσεων των ανενεργών στρατοπέδων της Μαλακάσας, του Κατσιμιδίου και της κατασκήνωσης της Αεροπορίας στον Ωρωπό.
Η Πρόταση της «Δημοτικής Συνεννόησης για τον Ωρωπό» είναι να μετατραπούν τα ανενεργά στρατόπεδα σε χώρους Παιδείας – Πολιτισμού – Τουρισμού – Αθλητισμού.   
Ο στόχος είναι να διαμορφωθούν κατάλληλα οι κτιριακές υποδομές ώστε να μπορεί να γίνει ένας χώρος συνάντησης των νέων όπου με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό θα δοθεί διέξοδος στην δημιουργικότητά τους, θα μπορούν να διεξάγονται ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, θα υπάρχουν ελεύθεροι χώροι για άθληση. Σαφώς και οι χώροι αυτοί δεν θα απευθύνονται μόνο στους νέους αλλά θα αποτελούν το σημείο συνάντησης όλων των κατοίκων.
Το όραμά μας είναι η δημιουργία ενός φοιτητικού campus, όπου θα μπορέσουμε να αναδείξουμε ένα νέα πρότυπο χώρο πανεπιστημιακής λειτουργίας, που λείπει από τη χώρα, σε άμεση σύνδεση με την Αθήνα και τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια (μέσω της Εθνικής Οδού και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου)
Η πρωτοβουλία μας αυτή φιλοδοξεί να αξιοποιήσει όλους τους εγκαταλελειμμένους χώρους τους δημοσίου που βρίσκονται στον Δήμο μας και μέσα από την διαβούλευση και τη Δημοτική Συνεννόηση να τους μετατρέψει σε χώρους ζωής για όλους τους κατοίκους, σε χώρους δημιουργίας, παιδείας, πολιτισμού, τουρισμού και αθλητισμού, σε χώρους κόσμημα για τον νέο Δήμο Ωρωπού ικανούς να προσελκύσουν επισκέπτες από όλη την Αττική προκειμένου να συμμετέχουν στις δραστηριότητές που θα οργανώνει η ενεργός κοινωνία του Δήμου μας.

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετική πρόταση,η αξιοποίηση των χώρων αυτών.Πράγματι,ερχόμενος κάποιος στον Ωρωπό,θα έχει ολη την άνεση να απολαύσει στιγμές ξεκούρασης και ψυχαγωγιας στα μέρη αυτά,χωρις να κανει καποια παρακαμψη ή αλλαγή πορειας,γιατι ειναι σχεδόν 'πανω στο δρόμο' οι εκτασεις αυτές.η μελλοντική δημιούργία του φοιτητικού campus θα εκτοξεύσει το όνομα του Ωρωπού στα ύψη δημοφιλίας,καθώς ο Ωρωπός θα συνδιάσει δημόσια συγκοινωνία και κοντινή αποσταση απο την Αθήνα.Το ήδη όμορφο φυσικό τοπίο θα ομορφύνει περισσότερο καθώς η αξιοποίηση σε συνδιασμό με την περιβαλλοντική ευαισθησια θα δώσουν ενα όμορφο και ευεργετικό αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή