Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗ "ΔΗ.Σ.Ω."


Την Τετάρτη 09 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η Δ’ Προσυνεδριακή Συνάντηση της "ΔΗ.Σ.Ω." στο Πνευματικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο. Παρουσία πολλών δημοτών ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, επανέλαβε τα κύρια χαρακτηριστικά της "ΔΗ.Σ.Ω." τονίζοντας ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί για το νέο Δήμο του Ωρωπού παραμένουν ως έχουν. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις προσυνεδριακές διαδικασίες δικαιώνει τις πρωτοβουλίες της παράταξης και αποδεικνύει ότι η κοινωνία του Ωρωπού ενστερνίζεται τα νέα δεδομένα που δημιουργούν τα μέλη και οι φίλοι της "ΔΗ.Σ.Ω." και πλέον οδεύουμε προς μια νέα εποχή για την αυτοδιοίκηση όπου οι πολίτες συμμετέχουν ελεύθερα και ανοικτά σε όλες τις διαδικασίες εμπλουτίζοντας την πολιτική μας πραγματικότητα με τις ιδέες, τους προβληματισμούς και τα οράματά τους. Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά αισιόδοξο για τον Δήμο μας καθώς δημιουργούνται τα θεμέλια της μαζικής συμμετοχής στα κοινά του Ωρωπού. Μέσα από τις διαδικασίες του Συνεδρίου μας θα οργανώσουμε καλύτερα τις παρεμβάσεις μας και θα μπορούμε μέσα από τα όργανα της παράταξης να προβάλουμε καλύτερα τις θέσεις μας, τα αιτήματα των πολιτών και να δρομολογήσουμε εξελίξεις για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής όλων μας. Ήδη πολλοί φίλοι της παράταξης έχουν καταθέσει αιτήσεις προκειμένου να ενταχθούν ως μέλη στην «ΔΗΣΩ», να συμμετέχουν στο Συνέδριο και να εμπλουτίσουν με τις ιδέες και τις απόψεις τους το όραμά μας για έναν Δήμο πρότυπο ανάπτυξης και κοινωνικής ευαισθησίας. Πρέπει όλοι να δραστηριοποιηθούμε προκειμένου να «ανοίξει» και άλλο η διαδικασία εγγραφής των μελών, να ενημερώσουμε τον κόσμο ακόμα περισσότερο για την νέα αυτή δημοκρατική διαδικασία που φέρνει η «ΔΗΣΩ» στον Ωρωπό και να κάνουμε κατανοητό σε όλους ότι μπορούν να συμμετέχουν. Όσο περισσότεροι εγγραφούν τόσο καλύτερα θα είναι και τα αποτελέσματα αφού οι δράσεις μας θα καθοριστούν μέσα από συλλογικές και  δημοκρατικές διεργασίες. Η εγγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών θα εγγυηθεί και την επιτυχία του όλου εγχειρήματος αλλάζοντας τα δεδομένα στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον τρόπο που οι πολίτες θα παρεμβαίνουν και θα συμμετέχουν στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας. Η πολιτική και οικονομική πραγματικότητα στην χώρα μας είναι ανησυχητική καθώς οι προσπάθειες της οικονομικής ανάκαμψης περιορίζονται στην συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και στην συρρίκνωση των εισοδημάτων της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, γεγονός που δεν μπορεί παρά να επηρεάσει αρνητικά και τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού του Δήμου μας. Οφείλουμε όλοι να εστιάσουμε στην υπεράσπιση και στην διεύρυνση των κοινωνικών δομών του Δήμου, να πιέσουμε και να επιμένουμε ώστε να γίνει προτεραιότητα η κοινωνική προστασία.  




Η παρατεταμένη φημολογία για επανάληψη των εκλογών στον Δήμο λειτουργεί αποπροσανατολιστικά, καθώς οι δυνάμεις που θα έπρεπε να αναλίσκονται στην επίλυση των πραγματικών προβλημάτων του Δήμου, αφιερώνουν όλο το χρόνο τους στην ανάλυση της φημολογίας. Εμείς ως δημοτική παράταξη είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο αλλά δεν θα σπαταλήσουμε τις δυνάμεις μας σε μια συζήτηση άνευ πραγματικής σημασίας. Πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι του Ωρωπού έκαναν τις επιλογές τους και πλέον οφείλουμε όλοι από την θέση που είμαστε να εργαστούμε για την καλύτερη οργάνωση του Δήμου, για την ιεράρχηση των προβλημάτων και για την ανεύρεση λύσεων στα πιεστικά προβλήματα των πολιτών.
Τέλος ο Βασίλης Οικονόμου αναφέρθηκε και σε αποφάσεις του Δημάρχου για απευθείας αναθέσεις έργων λέγοντας ότι οι ενέργειες αυτές είναι μεν νομότυπες αλλά δημιουργούν κακές εντυπώσεις όταν μάλιστα αφορούν επιχειρηματικές δραστηριότητες μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Η "ΔΗ.Σ.Ω." επαναλαμβάνει την δέσμευσή της να ασκεί υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση αποδεχόμενη την εντολή των πολιτών του Ωρωπού. Τα μέλη και οι φίλοι της "ΔΗ.Σ.Ω." θα καταθέτουν τις προτάσεις τους, θα είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την βελτίωση της ζωής του πολίτη και θα διαφωνούν με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και αντιπροτάσεις σε κάθε ενέργεια που τα συλλογικά όργανα της παράταξης κρίνουν ότι δεν υπηρετούν κατά το καλύτερο δυνατόν τα συμφέροντα του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου