Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ)

ΈΝωση Ανεξάρτητων Πολιτών


Αθήνα, 15-02-2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ,  ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ


Με αφορμή την αντίδραση των πολιτών στην απαίτηση των αναδόχων εταιριών να πληρώνουν οι μόνιμοι κάτοικοι τα υπέρογκα αντίτιμα των διοδίων η κυβέρνηση προχωρά σε μια ακόμη τροπολογία στην Βουλή όπου θέτει την αστυνομία στην υπηρεσία των ιδιωτών ποινικοποιώντας την μη καταβολή διοδίων. Η εμμονή υιοθέτησης κατασταλτικών μέσων στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση προσιδιάζει σε κυβέρνηση που τελεί σε πανικό και σύγχυση και όχι σε ευνομούμενη χώρα. Ενδεικτικό της όλης φιλοσοφίας που διέπει πλέον την κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι χαρακτηρίζει «αποκλίνουσα συμπεριφορά» την μη καταβολή του αντιτίμου των διοδίων γεγονός που παραπέμπει σε άλλες εποχές που όλοι ελπίζαμε ότι έχουμε αφήσει προ πολλού πίσω μας. Ενώ ακόμα και ο Πρωθυπουργός αλλά και οι Υπουργοί που προσυπογράφουν την συγκεκριμένη τροπολογία αναγνώρισαν επίσημα και δημόσια ότι οι πολίτες έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται, παρόλα αυτά αντί να έχουν ως πρώτο μέλημα την άρση των αδικιών που προκαλούνται, αντί να απαιτήσουν από τις ανάδοχους εταιρίες να συμμορφωθούν με τους όρους της σύμβασης που υπέγραψαν όπου σαφώς προβλέπεται ότι θα εξασφαλίζεται η ελεύθερη, δωρεάν και ασφαλής διέλευση των μόνιμων κατοίκων από τις περιοχές όπου τοποθετούνται σταθμοί διοδίων, προχωρούν σε μια εισπρακτική ρύθμιση και δεσμεύονται για το αόριστο μέλλον για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης αφού προηγουμένως διαπραγματευτούν με τις εταιρίες. Η πρωτοφανής προσήλωση στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κατασκευαστικών εταιριών σε βάρος των δικαιωμάτων του πολίτη αλλά και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος αποκαλύπτει και το μέγεθος της ανικανότητας αυτής της κυβέρνησης να λειτουργήσει προς όφελος του ελληνικού λαού, να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων και να διασφαλίσει ότι η περιουσία του ελληνικού κράτους, τμήμα της οποίας είναι και οι οδικοί άξονες, δεν θα χαρίζονται με αποικιοκρατικούς όρους σε όσους έχουν την οικονομική δύναμη. Αναρωτιόμαστε σε ποια άλλη χώρα του κόσμου, πληρώνουν οι πολίτες διόδια για να σκοτώνονται σε άθλια οδικά δίκτυα.    
Η κατάπτυστη αυτή τροπολογία που μετατρέπει την τροχαία σε εισπρακτική εταιρία πρέπει να καταψηφιστεί. Οι πολίτες αυτής της χώρας δεν είναι «τζαμπατζήδες» όπως προκλητικά έχουν κατηγορηθεί αλλά απαιτούν να υπάρχει στην χώρα μας δικαιοσύνη και ο καθείς να σέβεται τους νόμους και τους όρους που η ευνομούμενη πολιτεία θέτει. Η τήρηση των νόμων δεν αφορά μόνο τους πολίτες αλλά και το κράτος και τις ισχυρές επιχειρήσεις. Οφείλει το κράτος να εξασφαλίσει ότι οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών όπου τοποθετούνται διόδια δεν θα υποχρεώνονται σε ένα υπέρογκο καθημερινό χαράτσι αλλά θα διέρχονται ελεύθερα και δωρεάν από τους συγκεκριμένους οδικούς άξονες.  
Δηλώνουμε δημόσια ότι συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων των δήμων της Αττικής αλλά και όλης της χώρας που εναντιώνονται σε αυτές τις αυταρχικές συμπεριφορές της κυβέρνησης και ότι θα καταψηφίσουμε την συγκεκριμένη τροπολογία. Ζητούμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας που ποινικοποιεί την συνειδητή και έσχατη άμυνα των πολιτών στην αδικία που προκύπτει από την μη εφαρμογή της συμβατικής υποχρέωσης της αναδόχου εταιρίας με αποτέλεσμα την απαράδεκτη οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων. Τέλος θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια ένταξης στον ΚΟΚ την άρνηση καταβολής διοδίων καθώς ο ΚΟΚ στοχεύει αποκλειστικά στην διασφάλιση της οδικής ασφάλειας η οποία δεν απειλείται από την μη καταβολή διοδίων και η χρήση του ΚΟΚ που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι καταχρηστική ενώ υποβόσκει και μια απόπειρα χρήσης του ως μέτρο πολιτικής δίωξης. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας προκειμένου να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στην χώρα μας και να μην επιβάλλονται άδικα χαράτσια σε βάρος του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου