Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ


2 σχόλια:

  1. http://www.voreini.gr/?p=55774


    http://maximipoli.blogspot.com/2011/03/blog-post_01.html

    Αρκετά ήταν τα θέματα που απασχόλησαν το μέρος των ανακοινώσεων του δημοτικού συμβουλίου χθες, 28 Φεβρουαρίου 2011 και μάλιστα μερικά, απ' αυτά, αναδεικνύουν τα προβλήματα που δημιουργούνται στον Ωρωπό, από την πολιτική γραμμή που ακολουθεί η σημερινή δημοτική αρχή.
    Aποκαλυπτικός ο Δημήτρης Κιούσσης
    Μπορούμε να δώσουμε μια πρώτη εικόνα, από τα όσα ανακοίνωσε ο σύμβουλος της ελάσσονας αντιπολίτευσης Δημήτρης Κιούσης, ο οποίος είπε:

    «Για την περιβόητη δεξίωση του Μαρκοπούλου είχε δηλώσει ο κ. δήμαρχος, πως αυτή στοίχισε 3.500 ευρώ, ενώ η περυσινή 7.700 -υπάρχει στα πρακτικά του προηγουμένου συμβουλίου σελ. 20-, ζητώ τον λόγο, μου τον στερείτε και λέτε «όχι δεν μπορείτε να πάρετε τον λόγο, αλλά αν έχετε καμία αμφιβολία, ελάτε αύριο να το ψάξουμε μαζί, γιατί έτσι θα επανορθώσω την επόμενη φορά». Καταθέτω σήμερα, μετά από αίτησή μου στην κοινότητα Μαρκοπούλου, ότι η περσινή δεξίωση είχε στοιχίσει 3.600! Καταθέτω τα χαρτιά για να ξέρετε και να με δικαιώσετε. Δεν θα μπω σε άλλες διαδικασίες, μόνο θα σας πω πως δέχθηκα πολύ λάσπη γι’ αυτό το θέμα, μέχρι ότι είμαι και εναντίον του Αγίου ειπώθηκε! Δεν είμαι εναντίον κανενός Αγίου, καμιάς εκδήλωσης. Είμαι εναντίον της σπατάλης του δημοσίου χρήματος. Ένα άλλο θέμα είναι η οικονομική επιτροπή που είμαι μέλος. Έχουμε ζητήσει όλοι από την αντιπολίτευση να μαγνητοφωνείται η συνεδρίαση. Εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να πάω στον εισαγγελέα! Η οικονομική επιτροπή μας φέρνει κάποια θέματα τα οποία αφορούν και εγκρίσεις δαπανών και δεν μας φέρνει τις αναθέσεις. Όταν θα έχετε ένα θέμα, θα μας φέρνετε και τις αναθέσεις και πότε έγιναν. Μας λέτε ό,τι είναι δικαίωμά σας να ψηφίζετε μέχρι 15.000 ευρώ. Ψηφίστε το! Τί μας βάζετε στο παιχνίδι; Εφ’ όσον μας βάζετε στο παιχνίδι και ζητάτε την ψήφο μας και θέλετε να πείτε αύριο πως ο Κιούσης είναι κακός γιατί δεν ψηφίζει να πάρουμε γραφική ύλη, να μας φέρετε και την ανάθεση. Ο Κιούσης δεν είναι κακός... Τέλος, στο προηγούμενο συμβούλιο πήρα το λόγο και είπα πως ντρέπομαι που είμαι δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ωρωπού! Συνεχίζω να το λέω κ. πρόεδρε, για έναν βασικό λόγο. Γιατί δεν μπορεί να ισχύει αυτή η κατάσταση με τον κόσμο. Εφ’ όσον θέλουμε διαφάνεια και θέλουμε τον κόσμο, έρχεται ο κόσμος να μας παρακολουθήσει. Τον κρατάμε τέσσερις ώρες όρθιο! Πρέπει να σεβαστούμε τον κόσμο που μας παρακολουθεί».

    Ο Δημήτρης Κιούσης ακόμη, έφερε θέμα δικαιωμάτων του δήμου σε μια περιουσία αξίας περίπου 150-200 εκατομμυρίων ευρώ στην Ιπποκράτειο Πολιτεία της κοινότητας Αφιδνών και ζήτησε να διερευνηθεί από τη δημοτική αρχή που, όπως κατήγγειλε, δείχνει να το αγνοεί αν και την αφορά και να το φέρει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Επίσης, κατήγγειλε πως στην αυριανή οικονομική επιτροπή, πρώτο θέμα έρχεται η πληρωμή των διοδίων για τα αυτοκίνητα του δήμου!

    Η απάντηση του δημάρχου στα όσα ανέφερε ο Δημήτρης Κιούσης, ήταν: «Καλή η αντιπολίτευση που κάνεις, καλά τα θέματα που θέτεις, μια χαρά(!). Σαν νέος όμως θα αποκτήσεις εμπειρία και θα τα φέρεις λίγο καλύτερα στην πορεία...»! Ο δε πρόεδρος κ. Νικολάου, για την λαλαιπωρία των πολιτών, αρκέστηκε να απαντήσει: «Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος...»! Το ίδιο είχε υποσχεθεί και σε προηγούμενα συμβούλια, ενώ όλοι οι δημότες γνωρίζουν, πως υπάρχουν τέτοιοι χώροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το μέλος της επιτροπής διαβούλευσης κ. Κάτια Δημητροπούλου- Κραββαρίτη τέθηκε το θέμα « Έργα Υποδομής, είσπραξη Τέλους Ακίνητης Περιούσιας και Δημοτική- Κοινοτική Περιουσία στην εντός σχεδίου περιοχή «ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ» της Κοινότητας Αφιδνών.
    Η είσπραξη του Τέλους Ακίνητης Περιούσιας με βεβαιωτικούς καταλόγους των ιδιοκτητών μη ηλεκτροδοτημένων οικοπέδων (χωρίς κτίσματα) για την τελευταία 5ετια με εκτιμώμενο πόσο είσπραξης 1.300.000€ και ετήσιο έσοδο 100.000€ για τα επόμενα έτη είναι υποχρεωτική για το Δήμο σύμφωνα με το έγγραφο με αρ. πρ. 40767/22-09-2009/ΥΠΕΣ/Δνση Οικονομικών ΟΤΑ το οποίο κατατέθηκε στα πρακτικά από την κ. Κάτια Δημητροπούλου- Κραββαρίτη .
    ( http://www.ippokrateiospoliteia.gr/tap2.pdf)
    Επίσης κατέθεσε το έγγραφο με αρ. πρ. 197/15-03-2011 του Συλλόγου Οικιστών Ιπποκράτειου Πολιτείας προς τον Δήμαρχο κ. Οικονομάκο Ι. με περιεχόμενο το εξής : «Σας κάνουμε γνωστό ότι η Κοινότητα Αφιδνών αδυνατούσε όλα τα χρόνια να εισπράξει το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα της περιοχής Ιπποκρατείου Πολιτείας (Οικισμός Αγίας Τριάδας) Αφιδνών, εκτιμώμενου ύψους 150,000€ ετησίως, λόγω έλλειψης στοιχείων ιδιοκτητών, όπως κατ’ επανάληψη δήλωναν όλοι οι Πρόεδροι της Κοινότητας Αφιδνών.
    Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται όλη η χώρα, και ειδικότερα οι Δήμοι, θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερη πολυτέλεια εκ μέρους του Δήμου Ωρωπίων να συνεχίσει να μην εισπράττει αυτό το νομοθετημένο έσοδο.
    Όπως ήδη γνωρίζετε σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη ο έλεγχος της είσπραξης των εσόδων των Δήμων γίνεται πλέον από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και σίγουρα δε θα θέλαμε να βρεθεί ο δήμος μας στη δυσάρεστη θέση να ελεγχθεί για τυχόν παράλειψη είσπραξης του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.
    Δεδομένου ότι το Τέλος Ακίνητης Περιούσιας αποτελεί ανταποδοτικό τέλος, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε: α) σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να εισπράξετε το Τέλος Ακίνητης Περιούσιας και β) πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε αυτό το ανταποδοτικό έσοδο.
    Παρακαλούνται ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και το ΥΠΕΣΑΗΔ, στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα επιστολή, να ασκήσουν τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους προκειμένου ο Δήμος Ωρωπίων να εισπράξει το Τέλος Ακίνητης Περιούσιας.»
    Τέλος κατέθεσε την γνωμοδότηση του δικηγόρου της Κοινότητας Αφιδνών κ. Χρόνη Θωμόπουλου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των 34 κοινωφελή χαρακτήρα ακινήτων εκτάσεως περίπου 277 στρεμμάτων της Ιπποκρατείου Πολιτείας εμπορικής αξίας περίπου 150.000.000 € και τη δεσμία υποχρέωση του Δήμου για την συνέχιση των αναγκαίων νομικών ενεργειών, που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Κοινοτική Αρχή, για μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο Μαραθώνα και συγκεκριμένα στην μερίδα του νέου Δήμου των 34 ακινήτων. Για το θέμα είχε αναφερθεί σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 28-02-2011 ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Κιούσης.
    Ο κ. Δήμαρχος για τα παραπάνω δεν έκανε κανένα σχόλιο ο δε αντιδήμαρχος έκλεισε αμέσως το θέμα δεσμευόμενος ότι το θέμα θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε ξεχωριστή συνεδρίαση επειδή η σημασία του είναι ιδιαίτερα σοβαρή και μεγάλη !!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή