Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ




Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η E’ Προσυνεδριακή Συνάντηση της "ΔΗ.Σ.Ω." στο Πνευματικό Κέντρο στο Καπανδρίτι. Παρουσία πολλών δημοτών ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, επανέλαβε τα κύρια χαρακτηριστικά της "ΔΗ.Σ.Ω." τονίζοντας ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί για το νέο Δήμο του Ωρωπού παραμένουν ως έχουν. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις προσυνεδριακές διαδικασίες δικαιώνει τις πρωτοβουλίες της παράταξης και αποδεικνύει ότι η κοινωνία του Ωρωπού θέλει να αλλάξει τα δεδομένα και να βάλει τέλος στην συνεχή απαξίωση που γνωρίζει ο τόπος μας από την κεντρική εξουσία.
Η επαπειλούμενη απειλή διακοπής των σχεδίων επέκτασης του ΗΣΑΠ στον Άγιο Στέφανο είναι το τελευταίο αλλά ίσως και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την ανάπτυξη και πώς προσεγγίζει τα προβλήματα των κατοίκων της Βόρειας Αττικής. Στον προεκλογικό μας αγώνα τονίζαμε ότι η επέκταση των μέσων σταθερής τροχιάς και η ανάπτυξη δικτύου αστικής συγκοινωνίας με κέντρο και αναφορά το τρένο θα μπορούσε να λύσει σημαντικά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, να κάνει εύκολη και φιλική προς το περιβάλλον την σύνδεση με την Αθήνα και να προσφέρει μια εύκολη και οικονομική πρόσβαση στους επισκέπτες της περιοχής μας. Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι ακόμα και τα ώριμα αναπτυξιακά έργα σταματούν στερώντας για άλλη μια φορά την ανάπτυξη και από τον Δήμο μας.
Η εξέλιξη αυτή συνδυάζεται και με την πρωτοφανή διά νόμου κυνική ομολογία εκ μέρους της κυβέρνησης ότι κόπτεται κυρίως για τα συμφέροντα των εργολάβων και όχι για την διασφάλιση της δικαιοσύνης και την εφαρμογή κανόνων που θα στηρίζονται στην ευνομία. Το μεγάλο ζήτημα των διοδίων και της σύμβασης που έχει υπογράψει η Βουλή με την ανάδοχο εταιρία δείχνει δυστυχώς ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε την τήρηση των συμφωνηθέντων. Στην συγκεκριμένη σύμβαση προβλέπεται ότι η εταιρία είναι υποχρεωμένη να δημιουργήσει ασφαλές παράπλευρο οδικό δίκτυο όπου οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να διέρχονται δωρεάν. Πουθενά δεν δίνεται το δικαίωμα για την δημιουργία 8 παράπλευρων διοδίων μέσα στα όρια ενός Δήμου! Η κυβέρνηση θα μπορούσε εάν ήθελε να επιβάλει στην ανάδοχο εταιρία την χρήση καρτών ελεύθερης διέλευσης από την στιγμή που δεν έχει ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Αντ’ αυτού χαρακτηρίζει παράβαση του ΚΟΚ την μη καταβολή διοδίων προσπαθώντας να ελέγξει την καθ’ όλα δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων χρησιμοποιώντας μάλιστα ακραίους χαρακτηρισμούς όπως «τζαμπατζήδες». Η αποκατάσταση των αδικιών που δημιουργούνται παραπέμπεται στο αόριστο μέλλον αφού προηγουμένως η κυβέρνηση «διαπραγματευτεί» με την ανάδοχο εταιρία.
Οι παρεμβάσεις του επικεφαλής της παράταξης αλλά και των υπολοίπων μελών  της ΔΗΣΩ είναι ουσιαστικές και χωρίς υστεροβουλία. Δεν επιθυμούμε ψήφους ούτε αγωνιστικά ένσημα και εύσημα από κανέναν. Εμείς είμαστε ανεξάρτητοι και δεν συρόμαστε πίσω από κανένα κόμμα, ούτε βέβαια κρύβουμε τις ιδέες μας ή τις θέσεις μας τσαλαβουτώντας στα θολά νερά του λαϊκισμού και της ψηφοθηρίας. Γι’ αυτό το λόγο θα στεκόμαστε απέναντι σε κάθε απόπειρα καπελώματος από κόμματα ή πρόσωπα που έχουν επενδύσει την πολιτική ή δημοτική τους επιβίωση πάνω στον τίμιο και αγνό αγώνα των συμπολιτών μας.  
Σε αυτή την αθλιότητα η «ΔΗΣΩ» δεν θα μείνει θεατής αλλά θα δώσει μάχη προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία. Ήδη ο επικεφαλής της παράταξης, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προς την κυβέρνηση για το πρωτοφανές κατασταλτικό μέτρο που υιοθετήθηκε κατά την συζήτησε του νομοσχεδίου για τις συγκοινωνίες της Αττικής. Η διάθεση των αστυνομικών δυνάμεων στην υπηρεσία των κατασκευαστικών εταιριών, η άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα των μεγαλοεργολάβων και η υποχωρητικότητα και η αναβλητικότητα στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης είναι φαινόμενα σήψης του πολιτικού συστήματος και πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτών των συσχετισμών που καταδικάζουν την περιοχή μας και τον Δήμο μας στην υποανάπτυξη αντί να του προσφέρουν τις δυνατότητες ουσιαστικής και αυτόνομης από την Αθήνα ανάπτυξης.
Σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε δίπλα μας όλα τα μέλη και τους φίλους της ΔΗΣΩ που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και τα μεγάλα θέματα που διακυβεύονται για τον Δήμο μας. Ήδη οι αιτήσεις εγγραφής στην ΔΗΣΩ είναι πάρα πολλές γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι μέσα από το Συνέδριό μας τον Απρίλη και την εκλογή οργάνων της παράταξης θα μπορέσουμε να οργανώσουμε καλύτερα τις παρεμβάσεις και ασκώντας γόνιμη και δημιουργική αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό για τους κατοίκους και τον Δήμο Ωρωπού ακόμα και σε αυτό το κλίμα της γενικευμένης προσπάθειας συρρίκνωσης κάθε κοινωνικής δομής και κάθε είδους κοινωνικής παροχής.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου