Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΩΡΩΠΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ (03-11-2010)

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, περιόδευσε συνοδευόμενος από μέλη του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό», στον Αυλώνα.
Στις συζητήσεις που είχε με τους κατοίκους τόνισε ότι στόχος του προγράμματος που καταθέτει είναι η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και η απόδοση πραγματικών υπηρεσιών στους κατοίκους. Διαφωνούμε με την λογική ότι για το χρέος και τα ελλείμματα του κράτους ευθύνεται το κοινωνικό κράτος και οι ελάχιστες παροχές της Πολιτείας προς τον ελληνικό λαό. Ιδιαίτερα σήμερα που απειλείται ξεκάθαρα η κοινωνική συνοχή, οφείλουμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερες δομές κοινωνικής προστασίας που θα απευθύνονται κυρίως στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. ΚΑΠΗ, δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα υπάρχουν σε όλα τα χωριά. Οι πρωτοβάθμιες δομές πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας θα ενισχυθούν, θα στελεχωθούν κατάλληλα και θα είναι εύκολα προσβάσιμες για όλους τους κατοίκους. Το Περιφερειακό Ιατρείο του Αυλώνα θα λειτουργήσει και η δημοτική συγκοινωνία με σημείο αναφοράς το τρένο θα κάνει δυνατή την πραγματική σύνδεση των 11 χωριών. Θα επενδύσουμε στον πολιτισμό και την ιστορία μας διεκδικώντας ισόρροπη ανάπτυξη και για τα 11 χωριά μας. Το ιδιαίτερο πολιτισμικό έργο που αναπτύσσεται στην κάθε περιοχή θα αναδειχτεί και θα προσφέρει στην συνολική μας ανάπτυξη. Το Μουσείο «Ζυγομαλά» θα ενισχυθεί και τα «Ζυγομάλεια» θα αποτελούν μια από τις μεγάλες πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου.
Η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών όπως η αποχέτευση και ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης με την ταυτόχρονη εξασφάλιση καθαρού και ασφαλούς νερού για όλες τις περιοχές του Δήμου θα είναι πραγματικότητα πριν το τέλος της πρώτης μας θητείας τον Ιούνιο του 2014. Τα σχέδια πόλης θα ολοκληρωθούν και θα ενταχθούν όλοι οι υπάρχοντες οικισμοί.
Θα διεκδικήσουμε την ανάπτυξη για όλους χωρίς διαχωρισμούς και θα φροντίσουμε ώστε ο παραγόμενος πλούτος να αποδίδεται δίκαια σε όλους τους πολίτες. Δεν θα αφήσουμε καμία δυνατότητα χρηματοδότησης να πάει χαμένη. Θα εκμεταλλευτούμε όλα τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες που μας παρέχει ο νόμος για τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, πάντα με γνώμονα το κοινό μας συμφέρον, χωρίς παρωπίδες και με απόλυτη διαφάνεια. 
Τέλος ο Βασίλης Οικονόμου δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά στους κατοίκους ότι δεν πρόκειται να φύγει καμία από τις υπηρεσίες που υπάρχουν στον Αυλώνα και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξυπηρετούνται άρτια όλοι οι κάτοικοι κατά την διεκπεραίωση των προσωπικών τους υποθέσεων με τον Δήμο, χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται μέχρι την έδρα του Δήμου.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου