Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Το Συκάμινο συμμετέχει ισότιμα στην ανάπτυξη του νέου Δήμου Ωρωπού (Ομιλία του Βουλευτή Αττικής και υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, στο Συκάμινο)

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των κατοίκων στην ομιλία του Βουλευτή Αττικής και υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, στο Συκάμινο.
Θα χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες
Δεν ερχόμαστε ως εισαγγελείς και κριτές του παρελθόντος. Θέλουμε όμως να υπάρχει τάξη στο νέο Δήμο και όλοι μαζί ενωμένοι ως κοινωνικό σύνολο να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν και να δώσουμε την δική μας απάντηση σε όσους έχουν στερήσει μέχρι σήμερα την δυνατότητα αυτόνομης ανάπτυξής μας. Θέλουμε την σύνθεση των ιδεών και των απόψεων, θέλουμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το κοινό μας μέλλον. Θέλουμε οι κάτοικοι και οι δημότες μας να ξέρουν πώς διατίθενται τα χρήματα του Δήμου, πώς διαρθρώνονται οι προτεραιότητες και πώς διατίθεται ο κοινωνικός μισθός.
Ο Ασωπός θα ξαναγίνει πηγή ζωής για τον τόπο μας
Άμεση προτεραιότητά μας είναι η απορρύπανση του Ασωπού Οι κινήσεις μας είναι συγκεκριμένες. 1. Έλεγχος των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των εργοστασίων της περιοχής, 2. Απαίτηση για υιοθέτηση όλων των σύγχρονων και αποτελεσματικών τεχνολογικών μεθόδων προστασίας του περιβάλλοντος από τις εργοστασιακές και βιομηχανικές μονάδες, 3. Άμεση κατασκευή και λειτουργία βιολογικού καθαρισμού για τον Ασωπό, 4. Δημιουργία κεντρικού αποχετευτικού δικτύου για τον Δήμο από την ΕΥΔΑΠ, 5. Δημιουργία κεντρικού διυλιστηρίου της ΕΥΔΑΠ με νερό από τον Μόρνο, για την υδροδότηση όλου του Δήμου, 6. Εμπλουτισμός των υδάτων του Ασωπού με καθαρό νερό ώστε να αραιώσουν οι συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου και να επιταχυνθεί η απορρύπανση, 7. Συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα για εφαρμογή νέων μεθόδων απορρύπανσης, 8. Συνεχής παρακολούθηση σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα της κατάστασης των υδάτων, 9. Υιοθέτηση όλων των μεθόδων που θα συμβάλλουν στην ταχύτερη δυνατή απορρύπανση του Ασωπού και όλων των μέτρων που θα τον καταστήσουν και πάλι πηγή ζωής, 10 Συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με το Υπουργείο Υποδομών και με την ΕΥΔΑΠ για την άμεση λύση του προβλήματος της ρύπανσης του Ασωπού ποταμού. Θέλουμε το 2011 ο Ασωπός να είναι σημείο έλξης και πηγή ζωής για τον Δήμο μας, θέλουμε να είναι το θετικό σημείο αναφοράς και να γίνει υπόδειγμα για το ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις όταν υπάρχει η θέληση και η αποφασιστικότητα.
Το Συκάμινο θα αναπτυχθεί ισότιμα με τις άλλες περιοχές.
Καμία περιοχή δεν θα μείνει πίσω στην ανάπτυξη του νέου Δήμου. Δίνουμε προτεραιότητα στην δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Κεντρική αποχέτευση και ύδρευση με καθαρό νερό και για τα 11 χωριά μας θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της πρώτης μας θητείας τον Ιούνιο του 2014. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας θα λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο και δεν θα γίνεται καμία υποχώρηση, ειδικά στο ζήτημα των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας τους, θέλουμε την ανάπτυξη αλλά θέλουμε και την προστασία και την βελτίωση του επιπέδου της ζωής μας. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι το μικρό χωριό έχει πολλές δυνατότητες στο νέο Δήμο. Δεν θέλουμε κανείς να μείνει πίσω. Θέλουμε να διατηρηθεί η ιδιαίτερη ταυτότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όλων των χωριών μας γιατί μέσα από το διαφορετικό και το ιδιαίτερο μπορούμε πραγματικά να δημιουργήσουμε και να θέσουμε στόχους ανάπτυξης και προοπτικής. Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο στηρίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη. Θέλουμε όλοι να συμμετέχουν ισότιμα και να κερδίζουν από ότι δημιουργείται στον τόπο μας. Κάθε χωριό θα έχει ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακό και παιδικό σταθμό. Σε κάθε χωριό θα παρέχει υπηρεσίες σε όσους το έχουν ανάγκη το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Το πρότυπο Γραφείο Σταδιοδρομίας για τους νέους και τους ανέργους θα δώσει λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.
Κοινωνικός Δήμος με ήπια τουριστική ανάπτυξη
Δεν  συμφωνούμε με το πολιτικό ιδεολόγημα ότι για την οικονομική κατάρρευση ευθύνεται ο λαός, οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και το κοινωνικό κράτος. Δεν συμφωνούμε ότι η κατάργηση του κοινωνικού κράτους θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης, αντίθετα πιστεύουμε ότι η υποστήριξη και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους είναι αυτή που μπορεί να απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας. Επενδύουμε στην ήπια τουριστική ανάπτυξη με την αξιοποίηση και ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού μας που θα δημιουργήσει νέες και μόνιμες θέσεις εργασίας για τους κατοίκους, θα φέρει επισκέπτες και στα 11 χωριά εξασφαλίζοντας παράλληλα τους αναγκαίους πόρους για την κοινωνική μας πολιτική. Ο Δήμος μας δεν θα μετατραπεί σε μηχανισμό αποταμίευσης και δεν θα χάνει καμία δυνατότητα χρηματοδότησης. Κάθε ευρώ που θα έρχεται θα αξιοποιείται προς όφελος του συνόλου.  Ο νέος Δήμος του Ωρωπού θα είναι ο κοινωνικός θύλακας προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ταυτόχρονα η δύναμη προώθησης της ανάπτυξης με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, με διαφανείς και ξεκάθαρους κανόνες διαχείρισης για όλους, με θεμέλιο και προϋπόθεση την κοινωνική δικαιοσύνη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου