Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Περιοδεία του Βουλευτή Αττικής και υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, στο Μήλεσι και το Συκάμινο.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι στον Βουλευτή Αττικής και υποψήφιο Δήμαρχο Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, κατά την περιοδεία του στο Μήλεσι της Μαλακάσας και στο Συκάμινο, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου. Στις συζητήσεις που είχε ο Βασίλης Οικονόμου με τους πολίτες τόνισε ότι ο νέος Δήμος του Ωρωπού, ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Αττικής, δίνει μια μοναδική ευκαιρία και στα 11 χωριά να βγουν από το περιθώριο και να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στην ανάπτυξη.
Το θεμελιώδες ερώτημα όμως είναι τι είδους ανάπτυξη θα διεκδικήσουμε, με ποιους όρους και με ποιους πρωταγωνιστές. Στο ερώτημα αυτό η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» δίνει την δική της απάντηση με το πρόγραμμά της αναθέτοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλους τους κατοίκους ισότιμα. Δεν χρειαζόμαστε επενδύσεις που θα κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και η κοινωνία δεν θα έχει μερίδιο στον παραγόμενο πλούτο. Χρειαζόμαστε επενδύσεις που θα αξιοποιούν τα μοναδικά φυσικά μας πλεονεκτήματα χωρίς να αλλοιώνουν το περιβάλλον. Οι πόροι που θα έρθουν στο νέο Δήμο θα αποδίδονται ισότιμα στους πολίτες με τον κοινωνικό μισθό και με την ενίσχυση των κοινωνικών δομών προστασίας για τους πιο ευάλωτους στην κρίση συμπολίτες μας.
 Κόντρα στο ιδεολόγημα που χρεώνει στο κοινωνικό κράτος την χρεοκοπία της χώρας εμείς θα ενισχύσουμε και θα κάνουμε πιο αποτελεσματικό το κοινωνικό κράτος αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν οικονομικές δυνατότητες ανάπτυξης χωρίς να θυσιάζεται το κοινωνικό κράτος, χωρίς να διακινδυνεύεται η κοινωνική συνοχή, χωρίς να θυσιάζονται άνθρωποι στον βωμό των αριθμών. Το όλον συμφέρον που εμείς υπηρετούμε με το πρόγραμμα, τις ιδέες, τις προτάσεις και κυρίως με τους ανθρώπους που απαρτίζουν τον συνδυασμό «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» είναι πολύ μεγαλύτερο από το άθροισμα των ατομικών συμφερόντων. Στο κοινό μας μέλλον δεν χωρούν ούτε εκπτώσεις ούτε άγονοι διαχωρισμοί και ανταγωνισμοί. Στο κοινό μας μέλλον υπάρχει μόνο η Συνεννόηση, η Συνεργασία, η Κατανόηση και η Συστράτευση όλων μας στο ωραίο κοινό μας αγώνα για το αύριο του τόπου μας, για το αύριο των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου