Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

"Το διακύβευμα των εκλογών στον Ωρωπό" Άρθρο του Βουλευτή Αττικής και υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου στο site:www.aftodioikisi.gr

Σε τρεις κύριους άξονες διαρθρώνεται τo πρόγραμμά του υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού , Βασίλη Οικονόμου κι έχει ως πρωταρχικό στόχο να καταστήσει τον Ωρωπό πρωταγωνιστή στη νέα εποχή και πρότυπο κοινωνικής ανάπτυξης – δικαιοσύνης.

Σε άρθρο του στην aftodioikisi.gr παρουσιάζει κι αναλύει τις προτάσεις του, για την ανάπτυξη κοινωνικών αυτοδιοικητικών δομών του Ωρωπού, του τουρισμού και την απορρύπανση του Ασωπού.

Το πλήρες κείμενο του άρθρου του Β. Οικονόμου στην aftodioikisi.gr έχει ως εξής:
Στην «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» έχουμε κάνει τις επιλογές μας και καταθέτουμε ένα σύγχρονο πρόγραμμα ικανό να απαντήσει στις σύγχρονες προκλήσεις και να οδηγήσει τον Ωρωπό στη νέα εποχή καθιστώντας τον πρωταγωνιστή και πρότυπο κοινωνικής ανάπτυξης για την χώρα. Το πρόγραμμά μας διαρθρώνεται σε τρεις κύριους άξονες:
1)                 Ανάπτυξη κοινωνικών αυτοδιοικητικών δομών που θα βοηθήσουν τους πολίτες. ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι θα υπάρχουν και στα 11 χωριά. Οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας θα ενισχυθούν, οι κάτοικοι θα έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτές τις δομές και όπου κριθεί απαραίτητο θα δημιουργηθούν δημοτικά ιατρεία. Δομές δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και νέων, το γραφείο Σταδιοδρομίας για τους νέους και τους ανέργους, θα παρέχουν σημαντική βοήθεια στους δημότες μας.
2)                 Ήπια, εναλλακτική τουριστική ανάπτυξη ικανή να αποφέρει πόρους στον νέο δήμο. Διάνοιξη του Βορείου Παραλιακού Οδικού Άξονα που θα συνδέει τον Δήμο Ωρωπού με το Δήμο Μαραθώνα, ενοποιώντας τους αρχαιολογικούς χώρους του Αμφιάρειου, των Αφιδνών, του Ραμνούντα και του Τύμβου του Μαραθώνα, ώστε να αποτελούν ξεχωριστό προορισμό επίσκεψης και να επιτρέψουν την ανάπτυξη ενός μεγάλου παραλιακού μετώπου που θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Το Αρχαίο θέατρο του Αμφιάρειου θα γίνει το κέντρο του Αμφιάρειου Φεστιβάλ. Το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο που θα δημιουργήσουμε θα μετατραπεί σε χώρο συνάντησης του  παγκόσμιου ιατρικού κόσμου, θα αναπτυχθεί ο αγροτοτουρισμός, ο χειμερινός τουρισμός στην Πάρνηθα, ο αθλητικός τουρισμός, ο περιβαλλοντικός τουρισμός. Δεν θα περιοριστούμε στην παραθεριστική και μονοδιάστατη ανάπτυξη της παραλίας, αλλά θα δώσουμε πνοή και στα 11 χωριά μας. Η ιδιαίτερη ταυτότητά τους μπορεί να μας προσφέρει πολλά. Δεν θέλουμε χωριά 2 ταχυτήτων όπου κάποιοι θα αναπτύσσονται και κάποιοι θα μένουν στάσιμοι. 
3)                 Πράσινος Δήμος, με πρώτο μέλημα τον Ασωπό ποταμό, η μόλυνση του οποίου προκαλεί πολλά προβλήματα. Η απορρύπανση του Ασωπού, ο τρόπος διάθεσης και επεξεργασίας των λυμάτων είναι πρώτα και κύρια, ζητήματα δημόσιας υγείας και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με ευκαιριακές ρητορείες αλλά μόνο με πράξεις. Κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο και εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης με παράλληλη εξασφάλιση πόσιμου νερού και για τα 11 χωριά είναι θέματα που δεν αντέχουν άλλες αναβολές. Ζωτικής σημασίας η προστασία του δασικού πλούτου της περιοχής, η προστασία της Πάρνηθας, η ανάδειξη και προστασία της λιμνοθάλασσας του Ωρωπού, η αποφυγή της θαλάσσιας ρύπανσης. Η ανακύκλωση τέλος των απορριμμάτων θα μπει σε πρώτη προτεραιότητα. Στόχος μας η μείωση του όγκου των απορριμμάτων και η αποκόμιση κερδών και για τον Δήμο και για τους Δημότες.  
Για εμάς ο Δήμος δεν μπορεί να περιοριστεί στα αυτονόητα. Βάζουμε τον πήχη των προσδοκιών μας ψηλά και δεν θυσιάζουμε το κοινωνικό κράτος στο βωμό της ανάπτυξης ούτε όμως και τις δυνατότητες ανάπτυξής μας. Μπορούμε να διεκδικήσουμε παράλληλα και ανάπτυξη και ισχυρότερο και αποτελεσματικότερο κοινωνικό κράτος. Ο νέος Δήμος του Ωρωπού θα γίνει το πρότυπο της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. 

Διαβάστε το στο www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου