Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Συνάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών, Βασίλη Οικονόμου, με το Προεδρείο της ΠΟΕ -ΟΤΑ


Aντιπροσωπεία του «Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών» με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κινήματος, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου και τον πρώην Βουλευτή Γιάννη Βαθειά και το στέλεχος του Κινήματος, Βασίλη Μητροσύλη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), κ. Θέμη Μπαλασόπουλο και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης, ήταν η δριμεία επίθεση που δέχονται τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Βασίλης Οικονόμου, τόνισε ότι, την ίδια στιγμή που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, το κράτος διογκώνεται εκ νέου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κομματικό στρατό, δημιουργώντας δεκάδες νέες επιτροπές. Επέμενε μάλιστα ότι, ο επιχειρούμενος περιορισμός του μισθολογικού κόστους του δημοσίου, με περικοπές και απολύσεις δεν θα φέρει τα ποθητά αποτελέσματα και πρωτίστως πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της «κομματοκρατίας» και των συνεπειών της. Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι, δεν γίνεται καμία επί της ουσίας προσπάθεια εξορθολογισμού του κράτους, για την ανταπόκρισή του στις ανάγκες των πολιτών. Αντίθετα, το προσωπικό του δημοσίου τομέα υβρίζεται και υποβαθμίζεται  κατ’ επανάληψη  από χαρακτηρισμούς όπως «αντιπαραγωγικοί» και «τεμπέληδες».
Στο τέλος της συζήτησης, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι το «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών» στηρίζει απερίφραστα τα αιτήματα των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, υποστηρίζοντας  ότι τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν πρόκειται να επιλυθούν με τις μέχρι σήμερα προτεινόμενες τακτικές. Καταλήγοντας ανέφερε ότι, μέχρι σήμερα ο «Καλλικράτης» δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, καταδικάζοντας τη μοίρα των νέων Περιφερειών, Δήμων  και τον ίδιο τον πολίτη.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου