Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Παρέμβαση της Ελένης Βαρνάβα στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο αιρετών γυναικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Η ΑΘΗΝΑ»


Η επικεφαλής της ΔΗΣΩ, Ελένη Βαρνάβα, συμμετείχε στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που διεξήχθη στο Ηράκλειο Κρήτης . Στα πλαίσια των εργασιών του Συνεδρίου και των συζητήσεων που αναπτύχθηκαν η επικεφαλής της ΔΗΣΩ υποστήριξε ότι:
1. Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να διαχειριστεί με ελάχιστους πόρους σημαντικές δομές του κοινωνικού κράτους. Οι γυναίκες μπορούν και πρέπει να αναλάβουν τα ηνία σε αυτή την προσπάθεια «καταλαμβάνοντας» τις αιρετές θέσεις των Δήμων σε ανώτερο επίπεδο, καθώς μπορούν να βρουν λύσεις ώστε να διατηρηθούν και να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο οι κοινωνικές δομές σε κάθε Δήμο.
2. Οφείλουμε άμεσα να κινητοποιηθούμε εθελοντικά να προσφέρουμε στην πόλη μας και τα χωριά μας και να δημιουργήσουμε, όπου ακόμα δεν έχουν δημιουργηθεί, δομές όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Φροντιστήρια, ξενώνες για τις κακοποιημένες γυναίκες και τους αστέγους. Οι δομές αυτές μπορούν να είναι βιώσιμες. Οι γυναίκες γνωρίζουμε καλύτερα από όλους τα προβλήματα της καθημερινότητας και μπορούμε να φροντίσουμε ένα «νοικοκυριό» ακόμα και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.
3. Οι δομές υγείας, τα δημοτικά ιατρεία και οι δυνατότητες που δίνει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, πρέπει να αξιοποιηθούν και από το Δήμο Ωρωπού ο οποίος πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί σοβαρά με τις δυνατότητες που προσφέρει το ΕΣΠΑ αλλά και να αναζητήσει το σύνολο των προγραμμάτων που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα οποία εάν εφαρμοζόταν και στο Δήμο μας θα μπορούσαν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.
Το Πανελλήνιο Συνέδριο αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζουν άλλοι Δήμοι στη χώρα μας αλλά και να συνειδητοποιήσουμε ότι στον Ωρωπό ή δεν γίνεται τίποτα ή γίνεται μια απλή διαχείριση όσων δυνατοτήτων είναι ευρέως γνωστές. Εάν όμως θέλουμε να μετεξελιχθούμε ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες σε Δήμο πρότυπο οφείλουμε να κινητοποιηθούμε, να ψάξουμε, να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τους συμπολίτες μας. Σε αυτή την προσπάθεια, οι γυναίκες της ΔΗΣΩ και του Δήμου Ωρωπού θα μπούμε μπροστά και θα δουλέψουμε εθελοντικά ώστε να πετύχουμε και να πάμε όλοι μαζί μπροστά…. 

Ελένη Βαρνάβα
Δημοτική Σύμβουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας ΔΗΣΩ     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου