Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Άμεση ασφαλτόστρωση της οδού Χρυσανθέμων στις Αφίδνες





Κύριε Δήμαρχε,

σας ενημερώνουμε ότι γίναμε δέχτες πολλών παραπόνων κατοίκων των Αφιδνών αλλά και γονέων που τα παιδιά τους φοιτούν στο Σχολείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης ,διότι λόγω των βροχοπτώσεων σήμερα, αλλά και σε κάθε βροχόπτωση, η οδός Χρυσανθέμων ήταν απροσπέλαστη και επικίνδυνη τόσο για τους μαθητές όσο και για τη μεταφορά τους  με τα σχολικά λεωφορεία προς και από το Σχολείο.
Η οδός Χρυσανθέμων,  μήκους περίπου 300 μέτρων, είναι στρωμένη με χαλίκι που παρασύρεται εύκολα με κάθε βροχόπτωση και πλημμυρίζει επειδή την διαπερνά μικρό ρεύμα που δεν παροχετεύεται μέσω κάποιου αγωγού. Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα καθώς σε προηγούμενη βροχόπτωση είχε παρασυρθεί όχημα από τον όγκο των υδάτων με αποτέλεσμα να κινδυνέψει άμεσα η ζωή των επιβατών. Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για δρόμο  o οποίος χρησιμοποιείται καθημέρινα για τη μεταφορά εκατοντάδων μαθητών και κατά συνέπεια επιβάλλεται η άμεση κατασκευή του έργου.
Επειδή η αντιμετώπιση του προβλήματος σημαίνει σεβασμό προς το εκπαιδευτικό λειτούργημα και΄εκφραση πολιτισμού,αφού επιλύει  ένα  σημαντικό πρόβλημα της καθημερινότητας των δημοτών του Δήμου Ωρωπού,αιτούμαστε όπως αποστείλετε ειδικευμένο προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου να διαπιστώσει το πρόβλημα και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να  αποκατασταθεί η οδός Χρυσανθέμων και να αποτραπεί ενδεχόμενος κίνδυνος για τους κατοίκους.

                                                                                                Για τη ΔΗ.Σ.Ω. 
                                                                                                ΒΑΡΝΑΒΑ ΕΛΕΝΗ
Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας

                                 
  
 Με το ανωτέρω γραπτό αίτημά της ΔΗ.Σ.Ω. ζητήσαμε την  αποκατάσταση της οδού χρυσανθέμων στις Αφίδνες και το ανακοινώσαμε και στο Δημοτικό  Συμβούλιο της 1-2-2013 θεωρώντας ότι η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος αποτελεί ενδειξη σεβασμού προς το εκπαιδευτικό λειτουργημα
και προς τους πολίτες. Μια περιοχή με το ιστορικό παρελθόν των Αφιδνών δεν πρέπει σήμερα να παραμελείται.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις  27 -2-2013 επαναφέραμε το θέμα γιατί παρήλθε ένας μήνας από το αίτημά μας και αφού με τις βροχοπτώσεις στις 21-2-2013 ο δρόμος κατέστει ένα υγρό ποτάμι επικίνδυνο στους μαθητές και τους γονείς τους.Πήραμε την απάντηση ότι θα γίνουν αποχετευτικά έργα στην οδό Χρυσανθέμων πράγμα που ικανοποιεί εν μέρει το αίτημά μας δίοτι για να ολοκληρωθεί χρειάζεται και η παροχετευση του μικρού ρεύματος που διαπερνά τον αγωγό.
Αναμένουμε την οριστική λύση του προβλήματος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου