Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Εφαρμογή Nόμου 4039/12 για τα αδέσποτα ζώα



 Προς :το Δήμαρχο Ωρωπού
 Κο Γιάννη Οικονομάκο



Όπως γνωρίζετε η 4η  Απριλίου είναι ημέρα παγκόσμια αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα. Μέρα που θα πρέπει να μας θυμίζει την υποχρέωση και τη φροντίδα μας απέναντι στα ζώα .
Στο Δήμο Ωρωπού εντούτοις η μέρα αυτή σημαδεύτηκε δεν αποτέλεσε εξαίρεση για τη συνήθη πρακτική κάποιων συμπολιτών μας να προβαίνουν σε ομαδικές  δηλητηριάσεις . Σύμφωνα με καταγγελίες  κατοίκων του Δήμου μας καθημερινά βρίσκονται νεκρά στη Μαλακάσα, στον Ωρωπό στον Άγιο Κωνσταντίνο κ.α. και μάλιστα δηλητηριασμένα με επώδυνο τρόπο πολλά αδέσποτα σκυλιά.
Η αποτρόπαια αυτή πράξη από όπου και αν προέρχεται επανέφερε το θέμα της προστασίας των αδέσποτων ζώων στο Δήμο μας, καθώς και την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα που αφορούν τη μέριμνα  και τη συμβίωση  με τα ζώα.
Σύμφωνα με τον Ν.4039/12 υπεύθυνος  για τα αδέσποτα  ζώα και τη στείρωση τους είναι Δήμος , ευθύνη για την οποία μάλιστα επιχορηγείται από το Αρμόδιο Υπουργείο. Η αγάπη για τα ζώα είναι θέμα ηθικό, κοινωνικό και παιδείας.
Θα θέλαμε να μας γνωρίσετε
1.      Γιατί ο Δήμος Ωρωπού δεν έχει προβεί στις προβλεπόμενες από το Νόμο ενέργειες;
2.   Τι προτίθεστε να κάνετε για την προστασία των αδέσποτων ζώων και την ευαισθητοποίηση των δημοτών, ιδιαίτερα των παιδιών σε θέματα που αφορούν τα ζώα;
Αυτά τα ερωτήματα τέθηκαν από εμάς στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 10 Απριλίου 2013.  Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι ο Δήμος έχει πολλές αρμοδιότητες και από το 2013 έχει αποκτήσει περισσότερες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει σε  όλες αυτές!
Η κυνική αυτή ομολογία των δημοτικών αρχών, ότι δηλαδή είναι πολλές οι αρμοδιότητες του Δήμου και οι νυν δημοτικές αρχές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο σύνολο των αρμοδιοτήτων, είναι ίσως η απάντηση στα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους οι κάτοικοι και των 11 χωριών.
Επαναφέρουμε τα ερωτήματα και ζητάμε από την δημοτική αρχή να μας ξεκαθαρίσει αναλυτικά σε ποιες εκ του νόμου αρμοδιότητές του μπορεί να ανταποκριθεί και σε ποιες όχι. Οι δημότες του Ωρωπού δεν επέλεξαν την δημοτική αρχή για να ανταποκρίνεται στις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις της κατά το δοκούν, αλλά για να ανταποκρίνεται στο σύνολο των αρμοδιοτήτων και στο σύνολο των αρμοδιοτήτων θα την κρίνουν στις επερχόμενες εκλογές. 


Για τη ΔΗΣΩ
ΒΑΡΝΑΒΑ ΕΛΕΝΗ

1 σχόλιο: