Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ (30-01-2011)

Με την συμμετοχή πολλών φίλων και μελών της Δημοτικής Παράταξης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής πίτας της Δημοτικής Συνεννόησης για τον Ωρωπό, την Κυριακή 30-01-2011 στο Πολυδένδρι.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, στην ομιλία του, αφού ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους να έχουν μια καλή και δημιουργική χρονιά,  τόνισε ότι: «Η μεγάλη συμμετοχή και σε αυτή την εκδήλωση της «ΔΗΣΩ» δείχνει την θέληση όλων να εργαστούμε εποικοδομητικά για το καλό του νέου Δήμου Ωρωπού και των συμπολιτών μας. Ήδη η «ΔΗΣΩ» ανταποκρινόμενη πλήρως στις προεκλογικές της δεσμεύσεις προχωρά τις διαδικασίες για την διενέργεια του 1ου Συνεδρίου της που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Απριλίου, οργανώνοντας ανοικτές προσυνεδριακές διαδικασίες σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες. Σε αυτές τις διαδικασίες αποδεικνύεται ότι ο κόσμος θέλει να συμμετέχει, θέλει να εργαστεί για την τοπική μας κοινωνία, θέλει να προσφέρει». Ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε ακόμη ότι «Η περίοδος που διανύουμε ως χώρα είναι ιδιαίτερα δύσκολη κυρίως σε σχέση με τις οικονομικές δυνατότητες του δημοσίου, γεγονός που δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο και τον Δήμο του Ωρωπού. Γι’ αυτό και στις πρώτες παρεμβάσεις της «ΔΗΣΩ» στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν ζητηθεί Α) Η διενέργεια άμεσου Διαχειριστικού – Οικονομικού Ελέγχου όλων των Δήμων και Κοινοτήτων του νέου Δήμου Ωρωπού και Β) η κοινοποίηση όλων των αποφάσεων καθορισμού των δημοτικών τελών – ύδρευσης, νεκροταφείου και κάθε άλλου τέλους που αφορά μεμονωμένες Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες. Μάλιστα στο αίτημα μας για διαφάνεια ζητήσαμε ο έλεγχος να ξεκινήσει από τον Δήμο Καλάμου και την Κοινότητα Πολυδενδρίου, των οποίων οι επικεφαλείς ήταν υποψήφιοι με την παράταξή μας, καθώς πιστεύουμε ότι ο νέος Δήμος Ωρωπού δεν μπορεί να ξεκινήσει την πορεία του αν δεν είναι ξεκάθαρη η οικονομική του κατάσταση και αν δεν είναι εμφανές το πώς αυτή η οικονομική κατάσταση προέκυψε. Στόχος δεν είναι η καταγγελία μόνο τυχόν κακοδιαχείρισης αλλά η απόλυτη διαφάνεια και η καθιέρωση της διαδικασίας του ελέγχου νομιμότητας και σκοπιμότητας σε κάθε ενέργεια. Σαφώς και αν προκύψουν ζητήματα κακοδιαχείρισης ή παράτυπων διαδικασιών, αυτά θα καταγγελθούν ώστε ο καθένας να γνωρίζει το τι έγινε μέχρι σήμερα». Τέλος ο Βουλευτής Αττικής δεσμεύτηκε για ακόμη μια φορά εκ μέρους της παράταξης ότι η «ΔΗΣΩ» θα ασκεί υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση ανταποκρινόμενη πλήρως στα καθήκοντα που της ανέθεσαν οι κάτοικοι του Ωρωπού, με γνώμονα το συμφέρον συνολικά της τοπικής κοινωνίας, χωρίς να αναζητά τρόπους «ανατροπής» της λαϊκής βούλησης. Η Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό είναι μια Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη, η οποία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και οι αποφάσεις για το μέλλον της αφορούν τα μέλη της τα οποία με δημοκρατικό τρόπο αποφασίζουν. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά με τις υπόλοιπες παρατάξεις.  
Στην κοπή της πίτας της «ΔΗΣΩ» παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Βρεττός, ο Δήμαρχος Ωρωπού, Γιάννης Οικονομάκος, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης και Χρήστος Παπαβασιλείου αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος Φυλής, Σωτήρης Μηλιώνης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός. Στην εκδήλωση παρέστησαν και εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Αντρέας Νεφελούδης, και ο Θράσος Φωτεινός. Τέλος το παρών έδωσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ωρωπού, Ελένη Καραγιάννη - Βαρνάβα, Φίλιππος Σιδέρης και Παναγιώτης Πέππας καθώς και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πολυδενδρίου, Ηλίας Παπαϊωάννου και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καπανδριτίου, Κωνσταντίνα Οικονόμου.

          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου