Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

5η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ε. Γ ΔΗΣΩ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ






Την Πέμπτη 28 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η 5η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΗΣΩ με το Γ.Π. Ωρωπού, το Γ.Π. Μαρκοπούλου, το Γραφείο Νεολαίας ΔΗΣΩ και όλα τα εκλεγμένα στελέχη της παράταξης. Στην συνεδρίαση αναπτύχθηκαν τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον Δήμο και την Παράταξη, όπως η δημοτική συγκοινωνία, το Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αττική και τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά του Δήμου. Συζητήθηκαν τα προβλήματα ανάπτυξης που αντιμετωπίζει η παράταξη στον Ωρωπό και αποφασίστηκε να αναλάβει πρωτοβουλία ο Πρόεδρος της ΔΗΣΩ για να αντιμετωπίσει τις δυστοκίες στην λειτουργία και να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη της παράταξης στον Ωρωπό. Συγχρόνως αναπτύχθηκαν και επεξηγήθηκαν οι θέσεις της ΔΗΣΩ για τον Ωρωπό ώστε να είναι αποτελεσματικά εργαλεία για τη δουλειά των στελεχών στην περιοχή. Έτσι λοιπόν καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα που πρόεκυψαν κατόπιν συζήτησης των μελών της Ε.Γ και των Γ.Π. που παραβρέθηκαν.

Ο  Ωρωπός  ως  γνωστόν, είναι  ένας τόπος  που  έχει  αναπτυχθεί  με  γνώμονα  τον  καλοκαιρινό  τουρισμό, προσφέροντας  στον  κουρασμένο  πολίτη  της  πρωτεύουσας  μια  ευκαιρία  ολιγοήμερης  ή  και  ολιγόωρης  ανάπαυλας  και  χαλάρωσης  στις  παραλίες  του  Χαλκουτσίου, της  Σκάλας  Ωρωπού  ή  της παραλίας  Μαρκοπούλου.  Πλήθος  επιχειρήσεων  έχουν  δημιουργηθεί  και  συντηρούνται  πάνω  σε  αυτόν  τον  άξονα  και  σημαντικά  χρηματικά  ποσά  εισρέουν  άμεσα  στην  τοπική  κοινωνία  από  αυτές  τις  επιχειρήσεις  ή  έμμεσα  από  άλλες  δραστηριότητες (ενοικίαση  παραθεριστικών  κατοικιών  π.χ.) που  σχετίζονται  με  αυτό  το  είδος  της  ανάπτυξης.  Τα  σημαντικότερα  λοιπόν  αγαθά  του  Ωρωπού δηλαδή  η θάλασσα  και  οι  παραλίες  του,  που  θα  έπρεπε  να  τα  προσέχουμε  ιδιαίτερα και  να  αποτελούν  τα  διαμάντια  της  περιοχής, δεν  χρειάζεται  να  είναι  κανείς  ειδικός  για  να  διαπιστώσει  ότι  έχουν  εγκαταλειφθεί και  στην  ασυδοσία  του  κάθε  επιτήδειου  που  εκμεταλλεύεται   την  ανυπαρξία  ουσιαστικού ελέγχου.
Κατά τη γνώμη μας πρέπει να σκύψουμε σοβαρά πάνω από την παραλία και την ανάπτυξή της και να αποφασίσουμε για ένα σύνολο ενεργειών που πρέπει να γίνουν για να αποκατασταθεί η σημερινή κατάσταση.

1)      Η παραλία Μαρκοπούλου πρέπει να γίνει μια οργανωμένη παραλία, που σημαίνει ότι πρέπει να οργανωθεί και να δημιουργηθούν Δημοτικές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης (π.χ. Ντουζιέρες, αποδυτήρια κ.λ.π.) , για το κοινό που την επισκέπτεται , αντί ενός συμβολικού τιμήματος εισόδου που θα καλύπτει όμως ανταποδοτικά τα έξοδα καθαρισμού της και συντήρησης των εγκαταστάσεών της. Επίσης θα μπορεί να συμπράξει ο Δήμος με ιδιώτες ώστε να εκμεταλλευθεί την παροχή και άλλων υπηρεσιών όπως αναψυκτήριο, ενοικίαση ξαπλώστρας & ομπρέλας κ.λ.π και την δημιουργία ποδηλατοδρομίου δημιουργώντας τον χώρο περιπάτου- αναψυχής που θα μπορούσε να είναι ο Μεγάλος Περίπατος.
2)      Η «παραλία της άμμου» μέχρι τον υδροβιότοπο παραμένει μία εντελώς ανεκμετάλλευτη παραλία στην οποία μπορούν να γίνουν ιδιαίτερες παρεμβάσεις για να αποτελέσει μια περιζήτητη πλαζ που θα συνδυάζει την αναψυχή, τον αθλητισμό (στάδιο) και την περιβαλλοντική αγωγή (υδροβιότοπος), ένα μοναδικό συνδυασμό σε όλη την Ελλάδα.
3)      Δημιουργία της περιφερειακής οδού από το Hotel PARADISE - πίσω από τον Προφήτη Ηλία -παλιό καμίνι – παραλία, έργο που θα αποσυμφορήσει και την Σκάλα Ωρωπού, ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
4)      Σε συνεννόηση με το Λιμενικό Ταμείο , θα πρέπει να τεθούν οι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων με “κιόσκι” στο λιμάνι και να παρασχεθούν οι απαραίτητες υποδομές στις επιχειρήσεις  για να σταματήσουν στο εξής κάθε μορφής αυθαιρεσίες από οποιαδήποτε πλευρά..
5)      Να εφαρμοσθούν επιτέλους οι διατάξεις περί κοινής ησυχίας και να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες επιχειρήσεων διασκέδασης.
6)      Οι παλιές φυλακές του Ωρωπού να μετατραπούν σε κέντρο εκπαίδευσης για την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
7)      Η ίδρυση και η λειτουργία του « Αμφιάρειου Φεστιβάλ» ως Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού – Νεολαίας που θ’ αναλάβει την διοργάνωση των «Αμφιάρειων Εορτών», ως γεγονός εθνικής σημασίας με επίκεντρο τον αρχαιολογικό χώρο του Αμφιάρειου θεάτρου. Αρχαίο – Σύγχρονο θέατρο, αθλητικοί αγώνες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιστημονικά συνέδρια, σημείο αναφοράς για την νεολαία της πατρίδας μας.
8)      Αξιοποίηση του στρατοπέδου και της κατασκήνωσης της Αεροπορίας στον Ωρωπό ως χώρος Παιδείας – Πολιτισμού – Τουρισμού- Αθλητισμού.
9)      Δημιουργία Δημοτικού Ιατρείου και κατασκευή της Υγειονομικής Μονάδας του ΙΚΑ. Αναβάθμιση του σταθμού ΕΚΑΒ.
10)  Δημοτική Συγκοινωνία που να ικανοποιεί τους οικισμούς του Ωρωπού σε σύνδεση με το Κ.Υ  Καπανδριτίου και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Δήμου (Αυλώνας – Σφενδάλη – Αφίδναι)
11)  Δημοτική πολιτική προστασίας των αδέσποτων ζώων
12)  Δημοτική πολιτική πολιτικής προστασίας δασοπυροπροστασίας με ενεργοποίηση του κινήματος εθελοντών πολιτών



Το Γραφείου Τύπου της ΔΗΣΩ






1 σχόλιο:

  1. ΔΥΣΤΟΚΙΕΣ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΩΡΑΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ;
    ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΝΑΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή