Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗ.Σ.Ω.


Το  Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού έκανε δεκτή την πρόταση της ΔΗΣΩ που είχε κατατεθεί από Μάρτιο του 2011 (Αρ. Πρωτ. 4736/2011) για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Καπανδρίτι ώστε να είναι κατά το δυνατόν ασφαλέστερη η μετακίνηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Καπανδρίτιου από και προς τα σπίτια τους.
Συγκεκριμένα ζητούσαμε να γίνουν μονόδρομοι στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Καπανδριτίου ώστε να μην επαναληφθεί το ατύχημα που συνέβη σε μαθητή του Νηπιαγωγείου ανταποκρινόμενοι στο απόλυτα λογικό αίτημα των γονέων.
Η συγκεκριμένη αυτή πρότασή  μας  είχε γίνει αποδεκτή από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου και κατόπιν σχετικής μελέτης της Τροχαίας Αθηνών τίθεται σε εφαρμογή έστω και με μεγάλη καθυστέρηση.
Η υιοθέτηση της πρότασής μας διευκολύνει την κυκλοφορία και καθιστά πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις των μαθητών τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης στα σχολικά κτίρια.
Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για αυτή την εξέλιξη και την ανταπόκριση της δημοτικής αρχής στο λογικό αίτημα των γονέων του Καπανδριτίου.
Δεν μπορούμε όμως να μην αιτηθούμε και την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών όταν υπάρχουν λογικά αιτήματα για την ικανοποίηση των αυτονόητων, όπως είναι οι προληπτικές παρεμβάσεις ασφάλειας για την μετακίνηση παιδιών στα σχολεία τους.

Ελένη Βαρνάβα
Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας ΔΗΣΩ
Φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου