Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΣΩ: «Να ευαισθητοποιηθούμε όλοι για να διατηρήσουμε τις δομές ψυχικής υγείας»


Με πρωτοβουλία της επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας της ΔΗΣΩ, Ελένης Βαρνάβα, και του διοικητικού συμβουλίου του ΚΑΠΗ Καπανδριτίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση φιλοξενίας και ψυχαγωγίας των ατόμων με ψυχικές διαταραχές που διαμένουν στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας – Οικοτροφεία μακράς παραμονής, Καλυψώ και Αλκυονίς, στο Καπανδρίτι.
Τόσο η Ελένη Βαρνάβα όσο και η εκπρόσωπος του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας Παιδιού (ΚΜΟΠ) υπό την αιγίδα του οποίου λειτουργούν οι δύο δομές, Αντωνία Τορρένς, τόνισαν ότι ειδικά στις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να υποστηρίξουμε τις δομές ψυχικής υγείας. Δυστυχώς τα οικονομικά προβλήματα επιβαρύνουν σημαντικά την ψυχική υγεία και οφείλουμε όλοι να δραστηριοποιηθούμε για να διατηρήσουμε τις δομές που ήδη υπάρχουν.
Η Ελένη Βαρνάβα μάλιστα τόνισε ότι «η αντιμετώπιση των ψυχικά ασθενών συνανθρώπων μας προσδιορίζει τελικά και τον πολιτισμό μας ως κοινωνία και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την επιστροφή της ελληνικής κοινωνίας σε φαινόμενα τύπου «Κολαστήριο Της Λέρου». Οφείλουμε όλοι ο καθένας με τις δυνάμεις του να υπερασπιστούμε την πρόοδο που επιτεύχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες, να ενισχύσουμε τις δομές ψυχικής υγείας που έχουν δημιουργηθεί και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας αιτία να απολέσουμε τον ανθρωπισμό και τον πολιτισμό μας».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου