Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

"Η ΔΗΣΩ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ"

Η ΔΗΣΩ καταθέτει την αντίθεσή της στην πολιτική πλήρους ταύτισης της δημοτικής αρχής με την κυβέρνηση του μνημονίου. Δυστυχώς εδώ και δυο μήνες αντί να βλέπουμε μια διεκδικητική Δημοτική Αρχή, παρατηρούμε έναν απολογητή δήμαρχο που φέρνει θέματα περικοπών σχολείων και προσωπικού στα Δημοτικά Συμβούλια, προσπαθώντας προφανώς να συμβάλλει και αυτός από την μεριά του Ωρωπού στην αποπληρωμή των ξένων δανειστών μας!!! Η ΔΗΣΩ μπορεί να επέτυχε με την σθεναρή της στάση πριν λίγες μέρες (σχεδόν χαράματα..), την αποτροπή της συμφωνίας του Δήμου στο κλείσιμο δημοτικού σχολείου στο Μήλεσι, δεν κατάφερε όμως να αποτρέψει την περικοπή του ήδη ανεπαρκούς προσωπικού, κατά 15% στην συνεδρίαση της 8ης Μαρτίου, του Δ.Σ Ωρωπού. Αναρωτιόμαστε τι θα απαντάνε ο δήμαρχος και όσοι ψήφισαν υπέρ της περικοπής (από συμπολίτευση και αντιπολίτευση) στους συμπολίτες μας το καλοκαίρι ( που πενταπλασιάζεται ο πληθυσμός του Δήμου ) όταν θα τους «προσφέρουνε» βρώμικες ακτές και βρώμικες γειτονιές λόγω περικοπής προσωπικού..
Η ΔΗΣΩ δεν θα ψηφίσει καμία απόφαση πολιτικής αυτοχειρίας του Δημάρχου και ακρωτηριασμού του κοινωνικού κράτους και του κράτους πρόνοιας, όπως δεσμεύτηκε και προεκλογικά. Ας κόψουν καλύτερα τον λαιμό τους αυτοί που έφεραν εδώ την χώρα, παρά να αυτοχειριαστούμε όλοι μαζί, επειδή κάποιες φαύλες και ανίκανες ηγεσίες οδήγησαν τον τόπο στην καταστροφή.
Η ΔΗΣΩ θα σταθεί απέναντι σε αυτές τις πολιτικές και στους πρόθυμους συνοδοιπόρους και απολογητές αυτών. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ουδείς θα μπορεί να παριστάνει τον «αφελή τοπικό παράγοντα που «δεν καταλαβαίνει από αυτά…». Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος που ψηφίζει περικοπές προσωπικού, πολύτιμου για την λειτουργία του Δήμου και κλείσιμο σχολείων η προνοιακών δομών στον Δήμο μας θα έχει την ίδια ευθύνη με τον κάθε βουλευτή που τις ψηφίζει και κάθε Υπουργό που τις εκτελεί. Και ας μας επιτραπεί μια πρόβλεψη: όσοι με την ψήφο τους κατεδαφίζουν τις κοινωνικές κατακτήσεις θα κληθούν από τον λαό να δώσουν σύντομα εξηγήσεις για τις επιλογές τους…




Το Γραφείο Τύπου

      ΔΗ.Σ.Ω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου