Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Η ΔΗΣΩ ενισχύεται με νέους ανθρώπους και βρίσκεται στην πρωτοπορία του Δήμου Ωρωπού

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 πραγματοποιήθηκε η τελευταία Προσυνεδριακή Συνάντηση της "ΔΗ.Σ.Ω." στο Πνευματικό Κέντρο Νέων Παλατίων. Παρουσία πολλών δημοτών ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, επανέλαβε τα κύρια χαρακτηριστικά της "ΔΗ.Σ.Ω." τονίζοντας ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί για το νέο Δήμο του Ωρωπού παραμένουν ως έχουν. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις προσυνεδριακές διαδικασίες δικαιώνει τις πρωτοβουλίες της παράταξης και αποδεικνύει ότι η κοινωνία του Ωρωπού θέλει να αλλάξει τα δεδομένα και να βάλει τέλος στην συνεχή απαξίωση που γνωρίζει ο τόπος μας από την κεντρική εξουσία.
Ο επικεφαλής της παράταξης, ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, τόνισε ότι δυστυχώς αν και αποδεικνύεται στην πράξη ότι η πολιτική του Μνημονίου δεν οδηγεί πουθενά η κυβέρνηση συνεχίζει να υιοθετεί τις πολιτικές συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους με πιο πρόσφατο δείγμα την απόφαση να καταργηθούν εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη Επικράτεια. Ο Δήμος του Ωρωπού μπορεί να μην επηρεάστηκε σημαντικά σε από αυτές τις συγχωνεύσεις, αφού κλείνει «μόνο» 1 δημοτικό σχολείο στο Μήλεσι, όμως η λογική που αναπτύσσει πλέον η κυβέρνηση, δηλαδή η αναστροφή της διακτίνισης των σχολείων σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χωριό, όσο απομακρυσμένο και αν είναι αυτό, επιχειρεί να επιβάλλει τις λογιστικές προσεγγίσεις και στην δημόσια παιδεία. Είναι σίγουρο ότι στην επόμενη αναθεώρηση του Μνημονίου, όταν και πάλι θα αποδειχτεί ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν διότι προκαλούν τεράστια οικονομική ύφεση, άρα και λιγότερα έσοδα για το κράτος, θα αποφασιστεί και πάλι η μείωση των λειτουργικών εξόδων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και τότε θα αποφασιστεί και δεύτερος γύρος συγχωνεύσεων και καταργήσεων. Ανάλογες πρακτικές θα ακολουθηθούν σε όλους τους τομείς. Ήδη ζητήθηκε από τον Δήμο μας να κάνει περικοπές στο προσωπικό που ζητάει και ο Δήμαρχος δυστυχώς το προσέφερε. Εμείς αντιδράσαμε στο δημοτικό συμβούλιο και επιμείναμε ότι ο Δήμος οφείλει να ζητήσει το προσωπικό που πραγματικά χρειάζεται για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του κόσμου. Ήδη φέραμε στην Βουλή το θέμα των προγραμμάτων ΝΕΛΕ τα οποία είναι στον αέρα καθώς και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» το οποίο δεν υφίσταται στον Δήμο μας. Ο Δήμος ήδη πλήττεται αναπτυξιακά από την διαφαινόμενη ακύρωση της επέκτασης του ΗΣΑΠ προς τον Άγιο Στέφανο, την αναστολή ολοκλήρωσης των έργων του Παρακηφίσιου Αγωγού και την μη εξεύρεση δίκαιης λύσης στο ζήτημα των διοδίων.
Μέσα από τις διαδικασίες του Συνεδρίου θα βγουν πολύτιμα συμπεράσματα και για άλλα θέματα και προβλήματα του Δήμου μας, θα προταθούν συγκεκριμένες λύσεις και τρόποι λειτουργίας ακόμα και σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες. Οι στόχοι μας πρέπει να είναι η ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους μέσα από δημοτικές δομές και η υιοθέτηση αναπτυξιακών πολιτικών που θα μπορέσουν να κάνουν τον Δήμο μας ένα πρότυπο ανάπτυξης ακόμα και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και ύφεσης. Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και μέσα από δημιουργική και γόνιμη αντιπολίτευση στον Δήμο, μέσα από διαδικασίες αυτοοργάνωσης και κοινωνικής δικτύωσης να μην επιτρέψουμε την κρίση του χρέους της χώρας μας να επεκταθεί και να μετατραπεί σε κοινωνική κρίση για την τοπική μας κοινωνία. Δεν έχουμε καμία δικαιολογία για να απέχουμε, οφείλουμε να συμμετέχουμε και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό για εμάς και τα παιδιά μας.     
Σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε δίπλα μας όλα τα μέλη και τους φίλους της ΔΗΣΩ που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και τα μεγάλα θέματα που διακυβεύονται για τον Δήμο μας. Ήδη οι αιτήσεις εγγραφής στην ΔΗΣΩ είναι πάρα πολλές, γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι μέσα από το Συνέδριό μας στις 2-3 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Μαρκόπουλου Ωρωπού και την εκλογή των οργάνων της παράταξης θα μπορέσουμε να οργανώσουμε καλύτερα τις παρεμβάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο και να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό για τους κατοίκους και τον Δήμο Ωρωπού ακόμα και σε αυτό το κλίμα της γενικευμένης προσπάθειας συρρίκνωσης κάθε κοινωνικής δομής και κάθε είδους κοινωνικής παροχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου