Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ (ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ) ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ



Οικονομολόγος, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28/11/1973 από αγρότες γονείς.
Αποφοίτησε το έτος 1997 από τη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) της Αθήνας. Στη συνέχεια πραγματοποίησε με επιτυχία μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμιο της Σκωτίας, στο αντικείμενο Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών και Παγίων Επενδύσεων. Επίσης, είναι κάτοχος αναγνωρισμένου κρατικού τίτλου Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στα Παράγωγα Προϊόντα, κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων που διενεργούνται από το Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών.
Στον επαγγελματικό τομέα, έχει απασχοληθεί ως στέλεχος από μεγάλες τράπεζες (CityBank και ABN AMRO Bank) με αντικείμενο τη διαχείριση επενδυτικών χαρτοφυλακίων. Το έτος 2002, μετά από πανελλήνιο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, διορίστηκε ως μόνιμος διοικητικός υπάλληλος στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με αντικείμενο εργασίας τη διαχείριση Προσωπικού.
Από το έτος 2003 μέχρι σήμερα, επίσης κατόπιν γραπτού πανελληνίου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, απασχολείται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Γ.Λ.Κ.). Στο Γ.Λ.Κ. από 03/2003 έως 06/2009 έχει διατελέσει εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στις διαδικασίες διαπραγμάτευσης κατάρτισης και υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου Τομέα, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ. Από το έτος 2005 έως το έτος 2007 έχει διατελέσει αναπληρωματικό μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποβολή νομοσχεδίων στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από 10/10/2009 υπηρετεί σε ελεγκτικό φορέα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Από το έτος 2001 έως το 2002 απασχολήθηκε, με σχέση εργασίας μερικής απασχόλησης, ως καθηγητής στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι.Ε.Κ. Αγ. Στεφάνου, για την παράδοση μαθημάτων χρηματοοικονομικής θεωρίας.
Πέραν των επαγγελματικών δραστηριοτήτων, το έτος 2009 εκλέχτηκε μέλος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών.
Συμμετέχει στον συνδυασμό «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» και διεκδικεί την εκλογή του στο τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Πολυδενδρίου διότι πιστεύει πως, το ζητούμενο σε ένα τόσο διαφορετικό περιβάλλον αυτοδιοίκησης των τοπικών κοινωνιών είναι η ενότητα της δράσης. Κι αυτό απαιτεί μια εντελώς διαφορετική ενότητα από την απλή ψηφοφοβική πλειοψηφία. Αντίθετα, απαιτεί μια ενότητα ανοικτή σε όλους, σε όλες τις υγιείς δυνάμεις που αποδέχονται την κοινή δράση στη βάση των ποιο άμεσων και ζωτικών αιτημάτων για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, όπως το συγκοινωνιακό, το οικιστικό, το αποχετευτικό, και πάνω από όλα η συμμετοχή των νέων ανθρώπων στην διαδικασία λήψης αποφάσεων των τοπικών κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου