Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Άρθρο της Χριστίνας Νικηταρά, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος (Ωρωπός) με τον Συνδυασμό "Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό"



Οι αυτοδιοικητικές εκλογές  του  2010 για τον Δήμο του Ωρωπού.

Νοέμβριος του 2010, ο Ωρωπός προσφέρει  ξανά τη συμβολή του στην ιστορία της δημοκρατίας και της ελεύθερης πολιτικής σκέψης.
Σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Ωρωπός βάζει το στοίχημα της ανάκτησης της εμπιστοσύνης του πολίτη στην δυνατότητα της πολιτικής να είναι αυτόβουλη, να επιλέγει τα συμφέροντα του λαού και του τόπου του.
Σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Ωρωπός ξυπνά τις  ελπίδες μας   ότι η θρυλική  ρωμιοσύνη δεν κοιμάται στο μουσείο της μνήμης,  αλλά ζει,
 γιατί αυτά  τά δέντρα δ βολεύονται μ λιγότερο ορανό,
ατς ο πέτρες δ βολεύονται κάτου π᾿ τ ξένα βήματα,
ατ τ πρόσωπα δ βολεύονται παρ μόνο στν λιο,
ατς ο καρδις δ βολεύονται παρ μόνο στ δίκιο.

Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010. Ο  Βασίλης Οικονόμου επί κεφαλής του συνδυασμού “Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό”, επιχειρεί να αλλάξει τον χάρτη των κατακτήσεων του διευρυμένου, με τον Καλλικράτη, Δήμου.
΄Ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, στον πολιτισμό, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στο περιβάλλον, στον τουρισμό και στον αθλητισμό, φιλοδοξεί με τα μέλη ,τους φίλους και τους πολίτες, να καταστήσει τον Ωρωπό πρωταγωνιστή Δήμο στην ευρύτερη περιοχή και στην Ελλάδα.
Τα αυτονόητα έργα, η αξιοποίηση και η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, η διάνοιξη του οδικού άξονα  Ωρωπού-Αγ. Αποστόλων Καλάμου- Βαρνάβα –Γραμματικού-Μαραθώνα-Ν.Μάκρης, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των νέων δυνατοτήτων του διευρυμένου δήμου, όπως η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου από τον ΄Αγιο Στέφανο προς το Δήμο Ωρωπού ή η αξιοποίηση του κέντρου υγείας Καπανδριτίου και του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στον  Ωρωπό και του περιφερειακού ιατρείου στην Αυλώνα, είναι παράδειγματα  της σύνθεσης των σχεδιασμών και των θέσεων του υποψήφιου Δημάρχου Βασίλη Οικονόμου και του συνδυασμού του Δημοτική Συνεννόηση  για τον Ωρωπό.
Οι κάτοικοι του Ωρωπού εκτιμώντας τα δεδομένα του παρελθόντος και τις απαιτήσεις των νέων συνθηκών δείχνουν την προτίμησή τους σε αυτό  το σχέδιο του ανοιχτού Δήμου, του σύγχρονου και παραγωγικού δήμου, στον οποίο θα αισθάνονται χρήσιμοι και παραγωγικοί οι ίδιοι, φιλόξενοι και ελκυστικοί για όσους επιλέγουν να εγκατασταθούν μόνιμα κοντά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου