Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Άρθρο του Καρώνη Ελευθέριου, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος (Κάλαμος) με τον Συνδυασμό "Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό"

Η Σωστή επιλογή θα αλλάξει ριζικά το τοπίο.

Η επιλογή των υποψήφιων γίνεται με κριτήριο και αυστηρό γνώμονα  το κύρος του καθενός ξεχωριστά και το οποίο περιλαμβάνει την επαγγελματική καριέρα, τις ικανότητες, την αποτελεσματικότητα  τη γνώση, την πείρα αλλά κυρίως την αγάπη και το μεράκι να προσφέρει ανιδιοτελώς στον τόπο του χωρίς να έχει στο παρελθόν προκαλέσει το κοινό αίσθημα ασφαλώς.

Οι  υποψήφιοι της «Δημοτικής Συνεννόησης για τον Ωρωπό» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Βασίλη Οικονόμου συμφωνήσαμε  να συμμετέχουμε με ταυτότητα χωρίς πολιτικοιδεολογικο χρώμα, με όραμα και χαρακτήρα συμπολίτη και μόνο, γιατί αυτό είμαστε, συμπολίτες που πρέπει να αγωνιστούμε για το κοινό καλό του τόπου.
Έτσι και αλλιώς τα προβλήματα είναι γνωστό πως έχουν αχρωματοψία.

Αν κάποιος πάλι με ρωτούσε  και δικαίως πως με όλα τα υπάρχοντα προβλήματα μπορεί ο Δήμος να τα καταφέρει  θα πρότεινα τα εξής:
1. Αξιοποιώντας το υπάρχον έμψυχο δυναμικό, αναδιαρθρώνοντας τη δομή και τοποθετώντας τον κατάλληλο στην κατάλληλη θέση γεγονός που θα νοικοκύρευε τον δήμο  εξυπηρετώντας  με σεβασμό τον πολίτη σε όλα τα επίπεδα

2. Άμεση περικοπή  της σπατάλης, αυστηροί έλεγχοι εσόδων και εξόδων όπως και  κάθε δυνατή  αναδιαπραγμάτευση των χρεών από δάνεια πάντα προς όφελος του Δήμου.

3. Απόλυτη διαφάνεια άμεση και εύκολη πρόσβαση του πολίτη  στην ενημέρωση των αποφάσεων ,δημ. συμβουλίων, δημαρχιακών επιτροπών  με τρόπο που μπορεί  να εξυπηρετεί η σύγχρονη τεχνολογία  όπως του internet.

4. O Δήμος πρέπει  επιτέλους  να λειτούργει  όπως μια  υγιής επιχείρηση  να ελέγχονται απόλυτα τα έσοδα  και οι δαπάνες του  ασφαλώς βέβαια  υπό την σκέπη  ενός  κοινωνικού χαρακτήρα μη κερδοσκοπικού  που στηρίζει  στην πράξη τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

5. Πολύ σημαντικό είναι επίσης  η αξιοποίηση  της δημοτικής περιουσίας. Όπως γνωρίζουμε ο Δήμος μας έχει αρκετές χιλιάδες στρέμματα σε διάφορα σημεία τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν με διάφορους τρόπους ανταποδοτικά  πχ με επενδύσεις ιδιωτών σε συνεργασία με το δήμο που θα φέρουν έσοδα και αναψυχή στους δημότες.

Μέχρι σήμερα  δυστυχώς ελαχιστότατα από όλα αυτά έχουν γίνει και καλό θα ήταν να μιμηθούμε  ή απλά να ενημερωθούμε από άλλους Δήμους που  θαυματούργησαν σε αυτό το ζήτημα.

Ελευθέριος Καρώνης.
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Βασίλη Οικονόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου