Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΛΗΣ

Χιλιάδες είναι οι συμπολίτες μας που για χρόνια ταλαιπωρούνται από την αδυναμία του κράτους να ρυθμίσει το πολεοδομικό καθεστώς της Βόρειας Αττικής, να καθορίσει τις δασικές εκτάσεις, να ελέγξει την αυθαίρετη δόμηση και να θέσει τους όρους και τα όρια της οικιστικής ανάπτυξης. Το αποτέλεσμα της μη ρύθμισης είναι οι πολίτες να είναι θύματα εκμετάλλευσης των εργολάβων, συχνά να υποκύπτουν σε διεφθαρμένους κρατικούς υπαλλήλους, το κράτος να χάνει τεράστια έσοδα από αγοραπωλησίες.
Η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» με τις νέες πολεοδομικές αρμοδιότητες που μεταφέρονται πλέον στον Δήμο, δεσμεύεται ότι θα δώσει ένα τέλος στην ιδιότυπη ομηρία που έχει διαχρονικά επιβάλλει το κράτος στους πολίτες και θα θέσει τους ρεαλιστικούς όρους της οικιστικής ανάπτυξης για τις επόμενες δεκαετίες που θα είναι ταυτόχρονα και η αναγκαία προϋπόθεση για την μέγιστη δυνατή προστασία των δασικών εκτάσεων.
Στα πλαίσια αυτά και λαμβάνοντας υπόψη τον τελευταίο νόμο «Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις» που έφερε το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών της Αττικής που δημιουργεί νέους δυσάρεστους και δυσβάστακτους όρους για τα χωριά μας (αναστέλλοντας για 3 χρόνια  τα «προ του 1923» όρια των οικισμών για την δόμησή τους) δεσμευόμαστε:
  1. Ένταξη στο σχέδιο πόλης όλων των οικισμών που έχουν δημιουργηθεί «ειδικά προ του 1923» οι οποίοι είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Στα πλαίσια της κοινωνικής δικαιοσύνης που οφείλει να διατρέχει όλες τις πολιτικές παρεμβάσεις πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να θιχτούν οι περιουσίες των κατοίκων.
  2. Ανοιχτές συνελεύσεις κατοίκων για να πάρουμε όλοι μαζί τις αποφάσεις της οικιστικής μας ανάπτυξης με σχέδιο που θα έχει ορίζοντα τουλάχιστον μέχρι το 2030. Αφού αποφασίσουμε το πώς και μέχρι που θέλουμε να επεκταθούν οι δημοτικές κοινότητες θα ολοκληρώσουμε μέχρι το 2014 τα σχέδια πόλης για τον Αυλώνα, τις Αφίδνες, του Καλάμου, του Καπανδριτίου, της Μαλακάσας, του Μαρκόπουλου, των Νέων Παλατίων, του Πολυδενδρίου, της Σκάλας Ωρωπού, του Συκαμίνου και του Ωρωπού. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πόλης του νέου Δήμου, με ενταγμένους όλους τους οικισμούς που σήμερα βρίσκονται στο ιδιότυπο καθεστώς της ημινομιμότητας
  3. Οριοθέτηση όλων των δασικών περιοχών και άμεση παρέμβαση του Δήμου σε περίπτωση διαπίστωσης αυθαίρετης δόμησης εντός δασικών περιοχών.
  4. Χαρακτηρισμός της αγροτικής γης και σαφής οριοθέτησή της καθώς πιστεύουμε ότι πρέπει να προστατευτεί και να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο η πρωτογενής παραγωγή.
Με όπλο την κοινωνική δικαιοσύνη και στηριζόμενοι στην δημόσια διαβούλευση από την οποία θα προκύψει η Συνεννόηση και οι καλύτερες για όλους μας λύσεις θα μπορέσουμε να θέσουμε όλοι μαζί τους όρους της ανάπτυξής μας, αντιμετωπίζοντας όλοι μαζί τις στρεβλώσεις του ελληνικού κράτους που ταλαιπωρούν για χρόνια τους πολίτες του Δήμου μας και ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό και για την αμφισβήτηση των δασικών εκτάσεων, τον εμπρησμό τους και την αυθαίρετη δόμηση.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου