Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη στον τοπικό τύπο του Στέλιου Κοροβέση, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου (Ωρωπός) με τον Συνδυασμό "Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό"


ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ
                  ΚΑΠΟΙΑ «ΓΙΑΤΙ» ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.
Ήταν έκπληξη. Ύστερα από πολλά χρόνια ένα παιδί του Ωρωπού – που τιμήθηκε ιδιαίτερα και με την ψήφο μας σαν υποψήφιος βουλευτής το 1989-1990 – επιστρέφει, ώριμος πλέον, σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.
Ο λόγος για τον επί τρεις τετραετίες Δήμαρχο Αγ. Στεφάνου (1991-2002), Στέλιο Κοροβέση. Ο λόγος στα «γιατί» που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
Ξεκινάμε αμέσως.
-    Γιατί υποψήφιος στον Ωρωπό;
Θα ξέρετε ότι είναι ο τόπος καταγωγής μου. Άλλωστε αρκετοί φίλοι γνωρίζουν ότι αυτή η απόφαση με απασχόλησε και την προηγούμενη τετραετία.
Πιστεύω ότι είναι υποχρέωση μου – αλλά και γοητευτικό – τις εμπειρίες που απέκτησα οδηγώντας τις ελπίδες και τα προβλήματα μιας άλλης πόλης να τα καταθέσω στον Δήμο που εγώ, οι γονείς μου και τα δύο από τα τρία μου παΐδια, γεννήθηκαν.
Άλλωστε όσοι με γνώρισαν σαν Δήμαρχο – αλλά και όσοι στη πόλη αυτή με θυμούνται ακόμα και από το ποδόσφαιρο – θα ξέρουν ότι είμαι μαχητής. Νοιώθοντας λοιπόν χρήσιμος δεν μου ήταν δύσκολο να αποδεχτώ την πρόσκληση του Βασ. Οικονόμου.
-    Γιατί με τον Βασ. Οικονόμου;
       Για την προσωπικότητά του. Για τη μεγάλη αποδοχή που μέχρι σήμερα έχει από την κοινωνία μας. Γιατί συζητήσαμε για τα προβλήματα και τα όνειρα του Δήμου Ωρωπού και με έπεισε ότι θέλει και μπορεί. Γιατί την εμπειρία μου θέλω να την μοιραστώ με έναν που του αξίζει να είναι πρωταγωνιστής.
-    Γιατί να σας εμπιστευτούμε;
Γιατί καταθέσαμε συγκεκριμένο πρόγραμμα χωρίς ευχολόγια και πολιτικαντική φιλοσοφία. Γιατί η ιστορία μας σηματοδοτεί ακόμα και για τούς δύσπιστους έστω κάτι από υπευθυνότητα. Γιατί οι νέοι υποψήφιοι που μας πλαισιώνουν προσθέτουν δύναμη στη δύναμή μας. Γιατί έχουμε δικαίωμα να ελπίζουμε για τα καλύτερα που τα αξίζει ο Ωρωπός.Γιατί ίσως μόνο εμείς, χωρίς συμφέροντα και υπολογισμούς, ίσως μπορέσουμε να κάνουμε κάποια που φαίνονται αδύνατα, δυνατά.
-    Γιατί για όλα αυτά να σας πιστέψουμε;
Γιατί όλοι μας – ή έστω κάποιοι – δεν δικαιούμεθα να αποτύχουμε και να ακυρώσουμε την ιστορία μας.
-    Πως θα τα καταφέρετε σε μια τόσο δύσκολη περίοδο και σε ένα τόσο δύσκολο Δήμο?
Με προσπάθειες που δεν θα τσιγκουνευτούν ανατροπές. Με δημοψηφίσματα για τα σπουδαία προβλήματα. Με τους πολίτες συμμέτοχους και όχι αδιάφορους ή απέναντι.Θα καταναλωθεί πολύ προσπάθεια γι αυτό. Όπως και για γόνιμες και εποικοδομητικές συνεργασίες με συλλόγους, φορείς,  κοινωνικά ρεύματα, μειοψηφίες και αντιπολιτεύσεις. Η διαφορετικότητα πρέπει από αντίπαλος να γίνει σύμμαχος.
Οι εκλογές θα είναι για το συνδυασμό μας εύκολες ή δύσκολες;
   Έχοντας κερδίσει – η και χάσει – εκλογές και με λίγους ψήφους το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όλες οι εκλογές είναι δύσκολες. Πολύ περισσότερο που ο απροσδιόριστος παράγοντας ¨Καλλικράτης¨ δοκιμάζεται για πρώτη φορά. Σε κάθε περίπτωση για πολλούς από εμάς, ιδιαίτερα της γενιάς του Πολυτεχνείου, που δεν επιλέξαμε την πολιτική αλλά αυτή μας επέλεξε το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα αυτοσκοπός όσο η σημασία και οι αξίες του αγώνα. Πιστεύω πάντως ότι αυτός ο αγώνας θα είναι και ωραίος και νικηφόρος.
-    Λίγα λόγια για τους αντιπάλους σας?
Σεβασμός. Άλλωστε γνωριζόμαστε χρόνια και με πολλούς από αυτούς έχω ιδιαίτερες σχέσεις.
- Η τελευταία ερώτηση είναι πιο προσωπική. Γιατί ψήφος στο Στέλιο Κοροβέση;
Γιατί ύστερα από μια μεγάλη διαδρομή στα κοινά μπορώ να κοιτάζω τους πολίτες άφοβα στα μάτια. Γιατί φίλε την αξιοπρέπεια μου δεν την παζάρεψα ποτέ μέχρι σήμερα


Καλή επιτυχία
Ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου