Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Τα διόδια και η απομάκρυνση υποκαταστημάτων ΟΤΕ και υπηρεσιών κοινής ωφελείας από το Δήμο Ωρωπού

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ.
6245
Ημερομ.Κατάθεσης
13.2.14


 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων


Κύριε Υπουργέ,

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μεγάλη δημόσια συζήτηση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού και συνολικά της Βόρειας Αττικής, σε μια περιοχή περικυκλωμένη από σταθμούς διοδίων. Η δέσμευσή σας να μην επιβαρυνθούν με τις νέες αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού κινείται προς την σωστή κατεύθυνση αλλά δεν δίνει ουσιαστική λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται στην καθημερινότητα των κατοίκων. Ήδη από το 2008 για παράδειγμα καταθέτουμε συνεχώς ερωτήσεις στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 8655/22.10.08, 8657/22.10.08, 12365/13.01.09, 12366/13.01.09 και 17732/14.04.09) αναφορικά με την απομάκρυνση των υποκαταστημάτων του ΟΤΕ από τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής χωρίς να λαμβάνουμε πειστικές απαντήσεις επί των ερωτημάτων μας. Αντίστοιχα ερωτήματα έχουμε καταθέσει και για την κατάργηση της ταμειακής υπηρεσίας και των τμημάτων εμπορικής και τεχνικής εξυπηρέτησης του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στον Ωρωπό (Αρ. Πρωτ. 5859/09.02.10). Οφείλετε επίσης να λάβετε υπόψη σας και τις δυσκολίες που προκάλεσαν στην περιοχή οι συγχωνεύσεις σχολείων, η κατάργηση της ΔΟΥ Αγ. Στεφάνου, οι υποβαθμισμένες λόγω μη επαρκούς στελέχωσης δομές υγείας.
Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς είναι οικονομικά αδύνατο για τους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού να καλύπτουν το αυξημένο κόστος μετακίνησης που απαιτεί από αυτούς το ελληνικό κράτος απογυμνώνοντας πλήρως την περιοχή από πολύτιμες για την καθημερινότητα υπηρεσίες. Ακόμα και η πρόθεση για διατήρηση του παλαιού αντιτίμου των διοδίων για τους κατοίκους του Ωρωπού είναι ημίμετρο αφού και πάλι συνεπάγεται υπερβολικό κόστος για τους κατοίκους που αναγκάζονται να πληρώσουν ακόμα και για ελάχιστες μετακινήσεις εντός του Δήμου. Το παράδειγμα του ΟΤΕ είναι πολύ χαρακτηριστικό δεδομένου ότι οι κάτοικοι εάν θέλουν να απευθυνθούν στον ΟΤΕ για οποιαδήποτε διαδικασία δεν αφορά πληρωμή λογαριασμών έχουν την επιλογή να μετακινηθούν είτε στην Κηφισιά είτε στη Χαλκίδα!

Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:
Προτίθεστε να παρέμβετε ώστε να συνεχίσουν ή να επανεκκινήσουν τη λειτουργία υποκαταστήματα υπηρεσιών όπως του ΟΤΕ που είναι αναγκαία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του Ωρωπού ώστε να αποφεύγονται τουλάχιστον οι μεγάλες χιλιομετρικές μετακινήσεις και η ταλαιπωρία των πολιτών της Βόρειας Αττικής;    





                                                                                                          -Ο-
     ΕΡΩΤΩΝ  
                   ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

                                                                                            ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου