Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Αναφορά προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού για τα προβλήματα της εκκλησίας «Ζωοδόχου Πηγής» Ν. Λιβισίου υπέβαλε στην Βουλή ο Βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, στις 06 – 09 - 2010

Ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, υπέβαλε αναφορά στην Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού για την εκκλησία «Ζωοδόχου Πηγής» Ν. Λιβισίου, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου προκειμένου να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη εκκλησία που χρονολογείται στον 11ο αιώνα και η οποία χρησιμοποιήθηκε και ως χώρος φιλοξενίας των προσφύγων το 1922. Δια της αναφοράς ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού αιτείται και την προστασία και αποκατάσταση των αγιογραφιών που καταστρέφονται από την υγρασία καθώς αυτές δεν προστατεύονται.
Ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, τονίζει ότι η προστασία, η ανάδειξη και η αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς μπορεί και πρέπει να αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της νέας αναπτυξιακής πορείας που θα ακολουθήσει ο νέος Δήμος του Ωρωπού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου