Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ

Η διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας, πέραν των άλλων αλλαγών που συνεπάγεται, μεταφέρει και την αρμοδιότητα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στους νέους Δήμους. Ο Δήμος του Ωρωπού θα είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου. Υποχρεωτικά και με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία το Κέντρο Υγείας θα είναι και το σημείο αναφοράς της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους κατοίκους του Ωρωπού.
Η μέχρι σήμερα λειτουργία του, κυρίως η στελέχωσή του σε ανθρώπινο δυναμικό, δεν επαρκούσε για την κάλυψη όλων των αναγκών. Ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, κατ’ επανάληψη έχει θέσει στην Βουλή και τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας και έχει ζητήσει την μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου από αγροτικού που είναι σήμερα ( με την στελέχωση του με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό), την εξασφάλιση του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, την επικαιροποίηση του οργανογράμματος λειτουργίας του ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού  και βέβαια την μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου για την κάλυψη των εκτάκτων περιστατικών.   
Η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» δεσμεύεται ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άρτια λειτουργία του Κέντρου Υγείας με τις εξής ενέργειες:
1. Πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και επέκταση των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει το Κέντρο Υγείας
2. Προγραμματισμός και συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για την απόκτηση όλου του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού
3. Άμεση μετατροπή του Κέντρου Υγείας σε Αστικού Τύπου ώστε να είναι δυνατή η πλήρης κάλυψη των ιατρικών αναγκών των κατοίκων
4. Αλλαγή του οργανογράμματος ώστε αυτό να είναι κατάλληλα στελεχωμένο με βάση τον πραγματικό πληθυσμό ο οποίος πολλαπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες.
Πέρα από αυτά και για την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας θα πιέσουμε ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλώνα, το οποίο έχει εγκριθεί αλλά  πρέπει επιτέλους να αρχίσει η λειτουργία του, θέμα για το οποίο ήδη έχει παρέμβει στην Βουλή ο Βασίλης Οικονόμου, ασκώντας την απαραίτητη πίεση προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.
Παράλληλα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ανέγερσης των νέων ιατρείων του ΙΚΑ, τα οποία προσφέρουν νοσηλευτικές υπηρεσίες στους πολλούς ασφαλισμένους της περιοχής μας.
Σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω και αφού καταγράψουμε πλήρως τις ανάγκες της κοινωνίας θα προβούμε στην ίδρυση δημοτικών ιατρείων, φροντίζοντας παράλληλα να είναι εύκολη η προσέγγιση όλων των κατοίκων σε κάποια από τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας μέσω και της δημοτικής συγκοινωνίας.
Τέλος με την διάνοιξη του Βόρειο Παραλιακού Οδικού Άξονα θα εξασφαλίσουμε την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής, το οποίο θα οικοδομηθεί στο Νταού Πεντέλης κατόπιν της σχετικής απόφασης της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.
Πιστεύουμε πραγματικά ότι με τον κατάλληλο προγραμματισμό και με τις εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις μας στα αρμόδια Υπουργεία Υγείας και Εργασίας θα καταφέρουμε και στον τομέα της υγειονομικής κάλυψης των κατοίκων να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις που θα εξυπηρετούν όλες τις περιοχές, αποφεύγοντας αναίτιες έριδες και συγκρούσεις που μόνο καθυστερήσεις μπορούν να προκαλέσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου