Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

Ο νέος Δήμος Ωρωπού χαρακτηρίζεται από την μεγάλη του έκταση, την ανομοιογένεια του πληθυσμού και του περιβάλλοντος, την πολυδιάσπαση της χωρικής του ενότητας, την μεγάλη ποικιλομορφία των προβλημάτων, την εκ πρώτης όψεως διαφορετικότητα στο μοντέλο αναπτυξιακής λογικής που μπορεί να εφαρμοστεί στην κάθε περιοχή ξεχωριστά και εν τέλει στον Δήμο συνολικά. Η πραγματικότητα αυτή μπορεί να οδηγήσει σε ενδοδημοτικές συγκρούσεις, σε εσωτερικό ανταγωνισμό μεταξύ των περιοχών του δήμου, γεγονός που μπορεί να αποδειχτεί μοιραίο στην λειτουργία, την ανάπτυξη και την πορεία του Δήμου και του πληθυσμού στη νέα εποχή που εκ των πραγμάτων δημιουργεί ο Καλλικράτης.
Προκειμένου να αποφευχθεί η αντιπαραγωγική και ολέθρια αυτή εξέλιξη οφείλουμε κατ’ αρχάς να συνεννοηθούμε μεταξύ μας εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι του Αυλώνα, των Αφιδνών, του Καλάμου, του Καπανδριτίου, της Μαλακάσας, του Μαρκόπουλου, των Νέων Παλατίων, του Πολυδενδρίου, της Σκάλας Ωρωπού, του Συκαμίνου, του Ωρωπού. Πρέπει να κατανοήσουμε ο ένας τα προβλήματα του άλλου, να τα ιεραρχήσουμε, να συνεργαστούμε για την επίλυσή τους. Οφείλουμε να οραματιστούμε και να δουλέψουμε για το κοινό μας μέλλον, να αποφασίσουμε όλοι μαζί την αναπτυξιακή μας πορεία, να θέσουμε όλοι μαζί τους όρους και τις προϋποθέσεις για το νέο Δήμο του Ωρωπού. Οφείλουμε να εργαστούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, ο καθένας από την θέση του και σύμφωνα με τις δυνατότητές του καθορίζοντας το παρόν και το μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
Με δύο λόγια ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ οφείλουμε πρώτα να ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ ξεπερνώντας όσα μας χωρίζουν και αναδεικνύοντας όσα μας ΕΝΩΝΟΥΝ, ξεπερνώντας τις παλιές διαχωριστικές γραμμές (ιδεολογικές ή τοπικές) και αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής ως μέρος ενός μοναδικού στην Ελλάδα συνόλου.
Η Δημοτική Συνεννόηση Ωρωπού θέτει ως θεμέλιο ανάπτυξης του νέου Δήμου την Συνεννόηση και την Ενότητα.
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου