Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΜΕΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ

Όπως είναι γνωστό ο «Καλλικράτης» πέρα από τις συνενώσεις των Δήμων μεταφέρει και σημαντικές νέες αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση από τις καταργημένες Νομαρχιακές Aυτοδιοικήσεις. Ο νέος Δήμος του Ωρωπού, ο μεγαλύτερος σε έκταση νέος δήμος της Αττικής, θα πρέπει να σχεδιάσει τις υπηρεσίες του έτσι ώστε αυτές να προσεγγίζονται εύκολα από όλους τους πολίτες, να είναι κατάλληλα στελεχωμένες με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, να έχουν χώρους που να επιτρέπουν την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Για τους λόγους αυτούς πρέπει να αξιοποιηθεί άμεσα όλη η ακίνητη περιουσία του νέου Δήμου, να πραγματοποιηθούν τάχιστα όλες οι απαραίτητες κτιριακές προσαρμογές και να παρέχεται η δυνατότητα γρήγορης και εύκολης προσέγγισης σε όλους τους πολίτες. Τα κτίρια του νέου Δήμου που θα αξιοποιηθούν θα ανταποκρίνονται πλήρως στις προδιαγραφές προσβασιμότητας για ΑμεΑ και θα υπάρξει ΚΕΠ σε όλες τις περιοχές του Δήμου με αυξημένες δυνατότητες εξυπηρέτησης ούτως ώστε να περιοριστεί κατά το δυνατόν η υποχρεωτική μετακίνηση των δημοτών για τις καθημερινές τους συναλλαγές με τον κεντρικό Δήμο. Ο στόχος είναι να υπάρχει δυνατότητα πλήρους εξυπηρέτησης των πολιτών χωρίς να είναι απαραίτητη η μετακίνησή τους στην έδρα του Δήμου.
Επίσης για την «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» κομβικό θεωρείται το ζήτημα της διασύνδεσης των περιοχών και των υπηρεσιών του Δήμου. Προτεραιότητα θα δοθεί στην ανάπτυξη της δημοτικής συγκοινωνίας ούτως ώστε να μπορούν οι δημότες να μετακινούνται εύκολα και οικονομικά σε όλη την επικράτεια του Δήμου για να εξυπηρετούνται από τις κεντρικές υπηρεσίες. Παρά τον αποκεντρωμένο χαρακτήρα της διοικητικής λειτουργίας του δήμου, στόχος μας είναι και η κοινωνική και πολιτισμική ενοποίηση. Η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη του νέου Δήμου εξαρτάται από την κοινή δράση, την κατανόηση των προβλημάτων και την συνεννόηση.
Ταυτόχρονα θα αγωνιστούμε ώστε να μην υπάρξουν διόδια τουλάχιστον σε ότι αφορά τις εντός του Δήμου μετακινήσεις για τους κατοίκους του Δήμου καθώς μια τέτοια προοπτική θα επιβαρύνει οικονομικά το σύνολο του πληθυσμού.
Τέλος θα διεκδικήσουμε όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ αλλά και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να υλοποιήσουμε πρόγραμμα ηλεκτρονικής διασύνδεσης, αξιόπιστο και εύχρηστο ώστε να εξυπηρετούνται όσοι πολίτες το επιθυμούν και έχουν τέτοια δυνατότητα χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική τους παρουσία σε κάποια υπηρεσία ή στα ΚΕΠ του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου