Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη του Βουλευτή Αττικής και υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, στον Ρ/Σ «ΑΝΤ1 Radio 9.72» (19-10-2010)


Σε συνέντευξή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΑΝΤ1 Radio 9.72», στην εκπομπή των Νικόλα Βαφειάδη και Νέστορα Δημαρά ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Οικονόμου σχολιάζοντας την επικαιρότητα τόνισε ότι η οικονομική πολιτική που επέβαλε το Μνημόνιο δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών και ανάκαμψης. Παρόλα αυτά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αναδειχθεί στον κοινωνικό θύλακα προστασίας των πολιτών με κύριο χαρακτηριστικό την κοινωνική δικαιοσύνη. Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» ανταποκρίνεται ακριβώς σε αυτή την αναγκαιότητα με στόχο να αναδείξει το νέο Δήμο Ωρωπού στο πρότυπο της κοινωνικής πολιτικής χωρίς όμως να παραγνωρίζεται και η αναγκαιότητα της αναπτυξιακής προοπτικής του νέου Δήμου. «Στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή μέσα από υπηρεσίες που θα ελαφρύνουν οικονομικά τους πολίτες και που θα υποστηρίζουν πραγματικά τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Για ακόμα μία φορά, τόνισε την αναγκαιότητα ανάδειξης του τρένου ως το βασικό μέσο μεταφοράς στο νέο Δήμο λέγοντας ότι «το τρένο πρέπει να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα μεταφοράς για τους κατοίκους του νέου Δήμου». Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη ανάδειξης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Δήμου μέσω της προστασίας, της αξιοποίησης και της αειφόρου ανάπτυξης της θάλασσας, του βουνού και της λίμνης του Δήμου.
Επανέλαβε τέλος, την δέσμευσή του για ήπια, εναλλακτική τουριστική ανάπτυξη η οποία θα μπορεί να αποφέρει σημαντικούς πόρους στον νέο δήμο και χαρακτήρισε την διάνοιξη του Βορείου Παραλιακού Οδικού Άξονα ως το «κομβικό αναπτυξιακό έργο» που μπορεί να «απογειώσει» τον Δήμο Ωρωπού συνδέοντάς τον με τον Δήμο Μαραθώνα, ενοποιώντας τους αρχαιολογικούς χώρους του Αμφιάρειου, των Αφιδνών, του Ραμνούντα και του Τύμβου του Μαραθώνα, και συμβάλλοντας στην ανάδειξη της Βόρειας Αττικής σε ένα ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, με άμεση συνέπεια τη δημιουργία πολλών νέων και μόνιμων θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου