Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Άρθρο της Βαρνάβα - Καραγιάννη Ελένης, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος (ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ) με τον Συνδυασμό "Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό"

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ
 
                        Το Καπανδρίτι είναι ένα  ημιορεινό χωριό στη Βορειοανατολική Αττική. Το κλίμα του, οι φυσικές ομορφιές του (κοντά στις όχθες  της λίμνης του Μαραθώνα), η εύκολη πρόσβαση με την Εθνική οδό έχει γίνει πόλος έλξης  και μόνιμης εγκατάστασης για πολλούς νέους κατοίκους. Με τον Καλλικράτη αποτελεί τώρα πια το σύνορο του Δήμου Ωρωπού. Γι αυτό είναι αναγκαίο να αξιοποιήσουμε τους παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν το Καπανδρίτι σε ανάπτυξη και όχι σε μαρασμό. Τώρα που η ανεργία κτυπά την πόρτα μας ,νέες μορφές εργασίας και νέες ιδέες μπορεί να κρατήσουν τους  νέους στο τόπο μας .  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την αφαίμαξη της νέας γενιάς, δε θέλουμε να γίνουμε μια «κοινότητα γερόντων». Για παράδειγμα μπορεί να δημιουργηθεί  ,  με την υποστήριξη προγραμμάτων από το Δήμο  μια μονάδα αγροτοτουρισμού. Πρόκειται για μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα που μπορεί να δώσει πνοή στον τόπο  και που προσφέρει σ αυτούς που θα ασχοληθούν ένα  καλό εισόδημα.
                          Η γυναικεία επιχειρηματικότητα και δραστηριότητα είναι μια άλλη   δημιουργική και προσοδοφόρα πρόταση για οικονομική ανάπτυξη στο Καπανδρίτι. Οι γυναίκες με τα προσόντα που διαθέτουν συνεργατικότητα, οργάνωση, δυναμισμό  την ευφυΐα τους μπορεί να δημιουργήσουν ένα γυναικείο  συνεταιρισμό που θα ασχολείται με την παραγωγή προϊόντων βασισμένων στην τοπική παράδοση. Τοπικά εδέσματα, ποτά , εργόχειρα  μπορεί να αναβιώσουν την παράδοση του χωριού μας και να δώσουν ένα καλό εισόδημα .
Ένας συνεταιρισμός που θα αντλήσει κεφάλαια από  τα νέα  προγράμματα του  Δήμου , θα είναι υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και θα τα προωθεί με την στήριξη του Δήμου στη ελληνική και ξένη αγορά.
                          Αυτές είναι μερικές μόνο προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν με την υποστήριξη της νέας Δημοτικής αρχής.
                         Ακούμε και τις δικές σας προτάσεις. Θέλουμε και τις δικές σας ιδέες………………………
                         

                      Βαρνάβα Καραγιάννη Έλένη
                      Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος  Καπανδριτίου
                      Με το συνδιασμο’’ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ’’

2 σχόλια:

  1. χρειαζεται χρηματοδοτηση ενα τετοιο εγχειρημα.που θα βρεθουν σημερα τα χρηματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Emena mou fenete efikto. Se sxesi me ena swro alles uperaisiodokses protaseis den nomizw oti auti apaitei upervolika xrimata. Episis i epixeirimatikotita xrimatodoteitai sinexws apo tin E.E.

    ΑπάντησηΔιαγραφή